detector.media
07.02.2017 18:45
Климпуш-Цинцадзе заявляє, що треба «стукати у кожні двері», щоб звільнити Сенцова і Сущенка
Климпуш-Цинцадзе заявляє, що треба «стукати у кожні двері», щоб звільнити Сенцова і Сущенка
Віце-прем’єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що лише консолідація усіх можливих зусиль та постійне нагадування про українських політичних в’язнів, протиправно утримуваних в Росії, можуть сприяти їхньому звільненню.

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Необхідно продовжувати на усіх рівнях порушувати це питання. Кожний, хто має можливість піднімати це питання, повинен пам’ятати прізвища усіх незаконно ув’язнених в Росії українців, знати їхні справи, «обвинувачення», які їм висуваються. Це сприятиме посиленню аргументації у процесі підтримки і Сенцова, і Кольченка, і Сущенка та усіх інших наших громадян», - наголосила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Вона зазначила, що треба «руйнувати цю скелю, стукати у кожні двері», щоб здобути результат.

Нагадаємо, 6 лютого Генеральному секретареві Ради Європи Торбйорну Ягланду був переданий лист від арештованого в Росії журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка.

Як повідомляв «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві».

15 грудня Московський міський суд відхилив скаргу на арешт журналіста агентства «Укрінформ» Романа Сущенка, за допомогою якої захист намагався змінити запобіжний захід на домашній арешт. Суд залишив у силі рішення Лефортівського районного суду Москви від 28 листопада 2016 року про продовження утримання українця під вартою до 30 січня 2017 року.

Міністерство закордонних справ України (МЗС) висловило рішучий протест у зв’язку з рішенням російського суду продовжувати тримати під вартою українського журналіста Романа Сущенка.

25 січня Лефортовський районний суд Москви відмовився приймати лист від Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України (МОУ), в якому заявлено, що Сущенко не є співробітником управління та продовжив арешт незаконно затриманого в РФ журналіста Сущенка ще на три місяці, до 30 квітня 2017 року.

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року  Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. 

Міністр юстиції України Павло Петренко повідомив, що ініціюватиме розширення персональних санкцій проти чиновників Росії, якщо засуджені українці Олег Сенцов і Олександр Кольченко не будуть повернені Україні.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров на прес-конференції в ході міністерської зустрічі ОБСЄ допустив, що українських політв’язнів можуть обміняти на росіян, які перебувають в Україні.

6 лютого 2017 року Росія вчергове відмовилася видати Україні політв’язнів Олега Сенцова й Олександа Кольченка, бо вважає їх своїми громадянами.

На фото - Іванна Климпуш-Цинцадзе

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY