detector.media
06.02.2017 20:08
Українська анімація «Микита Кожум’яка» має непоганий міжнародний прокат - Держкіно
Українська анімація «Микита Кожум’яка» має непоганий міжнародний прокат - Держкіно
Першими країнами, де глядачі побачили створений за підтримки Держкіно український повнометражний 3D-анімаційний фільм «Микита Кожум’яка», стали Польща та Туреччина, де стрічку переглянули в кінотеатрах понад 70 тис. глядачів. Ві міжнародному прокаті фільм вийшов під назвою The Dragon Spell.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

За перший вікенд анімація «Микита Кожум’яка зібрала у міжнародному прокаті 637,023 PLN (4 350 млн. грн.) у Польщі та 423.552,43 TL (3 071 млн. грн) у Туреччині.

«Ми дуже хвилювалися, як міжнародний глядач сприйме український мультфільм, адже для України це перший досвід. Перші відгуки дуже позитивні, тому ми з нетерпінням чекаємо, як відреагують на нашого Микиту в інших країнах!», – сказав продюсер мультфільму Дмитро Белінський.

Режисер мультфільму Манук Депоян розповів: «Всюди діти правильно сприймають добре, смішне й хороше. Вони сміються і переживають за героїв, як і українські дітлахи. Наприклад, переживали, щоб Микита не повірив відьмі».

Наступні країни, куди помандрує The Dragon Spell, –  В’єтнам, країни Балтії, Казахстан і Угорщина.

Нагадуємо, що анімаційний фільм «Микита Кожум’яка» вийшов в український прокат 13 жовтня 2016 року. У листопаді розпочався показ для іноземних глядачів.

За повідомленням Держкіно, «Микита Кожум’яка» за перший вікенд в Україні зібрав понад 5 млн. грн., а в цілому за прокат - 12 млн. грн. Фільм переглянули понад 200 тис. українських глядачів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY