detector.media
05.02.2017 14:26
Новини каналу UATV кримськотатарською можна дивитись у Криму через супутник - Костинський
Новини каналу UATV кримськотатарською можна дивитись у Криму через супутник - Костинський
Член Нацради з питань телебачення та радіомовлення Сергій Костинський повідомив, що новини кримськотатарською мовою, які почали виходити нещодавно на українському телеканалі іномовлення UATV, доступні для кримськотатарської діаспори в окупованому Криму на супутнику.

Про це він написав у своєму Facebook.

Сергій Костинський зазначив, що мовлення каналу UATV здійснюється не тільки для закордоння, але й для окупованого Росією Криму, де сигнал телеканалу можна приймати через супутник.

Раніше повідомлялося, що через супутники АМОS-3, Azerspace -1, Galaxy-19 канал іномовлення UATV охоплюватиме стійким сигналом країни Центральної і Східної Європи, Близького Сходу, Закавказзя, Середньої Азії та Північної Америки.

Після цього стало відомо, що 2 лютого канал іномовлення UATV змінив європейський супутник і стартував на супутнику HotBird.

За його словами, перше держава в особі Міністерство інформаційної політики України пріоритезувала кримськотатарську як мову державного іномовлення.

Сергій Костинський також нагадав, що Нацрада нещодавно видала Мультимедійній платформі іномовлення України ліцензії, на підставі яких і здійснюється супутникове мовлення UATV за кордоном та на територію Криму.

Нагадаємо, 13 грудня 2016 року перша заступниця міністра інформаційної політики України Еміне Джеппар повідомила, що на телеканалі UАTV, який є частиною мультимедійної платформи іномовлення України (МПІУ), розпочала роботу кримськотатарська редакція. Поки її ефір займає півгодини, але в перспективі планується збільшити до однієї години.

Вона зазначила, що кримськотатарська редакція на каналі UATV не є альтернативою кримськотатарського телеканалу ATR. Її завдання розповісти про те, що відбувається в Україні іноземній аудиторії - в першу чергу діаспорі кримських татар.

На фото - Сергій Костинський

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY