detector.media
03.02.2017 18:15
У Великій Британії закликали покарати російські ЗМІ RT і Sputnik за поширення дезінформації
У Великій Британії закликали покарати російські ЗМІ RT і Sputnik за поширення дезінформації
Міністр оборони Великої Британії Майкл Феллон заявляє, що Росія використовує кібератаки, щоб підірвати демократію в США і Європі.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Sky News.

За словами Майкла Феллона, Кремль винний у перетворенні інформації у зброю під час тривалої кампанії, спрямованої на дестабілізацію Заходу. На його думку, НАТО має робити більше для протистояння цій загрозі.

Також він звинуватив російський уряд у «регулярній брехні» і заявив про усталену модель кібератак.

Відповідно до цієї моделі подібні напади повторюються на регулярній основі, починаючи з квітня 2015 року, коли через дії зловмисників на 18 годин було перервано мовлення французького телеканалу TV5 Monde, і закінчуючи зломом серверів Демократичної і Республіканської партій під час президентської виборчої кампанії в США в минулому році.

Міністр також підкреслив, що слід притягнути до відповідальності такі російські ЗМІ, як RT (Russia Today) і Sputnik, за поширення дезінформації «в радянському стилі».

«Є особливе російське слово для цього. Не "маскировка", старий обман, здійснюваний російськими спецслужбами, а "вранье", коли слухач знає, що мовець бреше, і мовець знає, що слухач знає про його брехню, але продовжує брехати», - зазначив Майкл Феллон.

Нагадаємо, 6 січня, була опублікована доповідь спецслужб США про російське втручання у вибори американського президента.  Як наголошується в документі, підконтрольні Кремлю ЗМІ і мережа так званих «тролів» в інтернеті сприяли російській кампанії щодо впливу на вибори президента США.

У доповіді підкреслюється, що дії Москви були спрямовані на допомогу обраному президенту США Дональду Трампу і дискредитацію його суперниці від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

Значна частина доповіді спецслужб США про російське втручання у вибори американського президента присвячена телеканалу Russia Today і агентству Sputnik. У доповіді зокрема йдеться про те, що ці медіа тривалий час докладають зусиль, аби підірвати довіру американських телеглядачів до демократичних цінностей та процедур в США.

Головна редакторка телеканалу RT Маргарита Симоньян прокоментувала доповідь, назвавши її «сумним коментарем про стан справ в американській розвідці та аналітичній спільноті».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY