detector.media
02.02.2017 11:50
Канал іномовлення UATV стартував на супутнику HotBird
Канал іномовлення UATV стартував на супутнику HotBird
Сьогодні, 2 лютого, канал іномовлення UATV стартував на супутнику HotBird.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив державний секретар Міністерства інформаційної політики України Артем Біденко.

«Канал іномовлення UATV сьогодні стартував на супутнику HotBird! Попереду - багато роботи для входження в кабельні мережі Західної та Північної Європи», –  написав він.

Нагадаємо, в січні 2017 року ліцензії державної телерадіокомпанії «Всесвітня служба “Українське телебачення і радіомовлення”» (УТР), яка перебуває в процесі ліквідації, перейшли до державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України». Відповідні рішення ухвалила 19 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

На початку 2016 року відповідно до закону «Про систему іномовлення України» було створено ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» на базі ДТРК «Всесвітня служба УТР». У квітні генеральним директором ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» була призначена Людмила Березовська, до того – старт-продюсер 5-го каналу.

За законом система державного іномовлення крім «Мультимедійної платформи іномовлення України» включає також і державне інформаційне агентство «Укрінформ».

На початку 2017 року розпочався процес ліквідації ДТРК «Всесвітня служба УТР». Раніше заступник міністра інформполітики Артем Біденко повідомив «Детектору медіа», що процес ліквідації УТР триватиме кілька місяців – можливо, рік. Керівник іномовлення Людмила Березовська повідомила «Детектору медіа», що більша частина колективу УТР вже перейшли в Мультимедійну платформу іномовлення.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY