detector.media
31.01.2017 17:28
Російські ЗМІ повідомляють, що на Донбасі під обстріли потрапили їхні журналісти
Російські ЗМІ повідомляють, що на Донбасі під обстріли потрапили їхні журналісти
Знімальна група новинного агентства Anna News, співробітники «Федерального агентства новин» (ФАН), «Донецького агентства новин», а також журналісти російських телеканалів НТВ і RT начебто «потрапили під обстріл в Донецьку».

Про це повідомляє російське інформагентство «РИА Новости» з посиланням на повідомлення російських телеканалів.

Як заявляє російський канал НТВ, кореспондент Данило Левін «опинився під обстрілом в Київському районі Донецька». Про це повідомив оператор телеканалу Станіслав Скрипник, якому начебто вдалося втекти з місця обстрілу.

За попередніми даними, Данило Левін разом з журналістом російського каналу RT ховаються в підвалі будинку, який піддається обстрілу.

Водночас головна редакторка російського каналу RT Маргарита Симоньян повідомила, що серед тих журналістів, які начебто «опинилися під обстрілом в Донецьку», виявився й стрингер телеканалу.

Раніше «РИА Новости» з посиланням на представника так званого «Міністерства оборони ДНР» повідомили, що журналісти «Донецького агентства новин», кореспондент агентства «Федеральное агентство новостей» (ФАН) і знімальна група каналу Anna News «потрапили під обстріл в Донецьку».

При цьому російські ЗМІ не визнають, що російсько-терористичні війська почали наступ на позиції ЗСУ 29 січня. «РИА Новости» повідомляють, що «ополченці і українські силовики заявили про загострення ситуації в Донбасі. Сторони конфлікту звинувачують одна одну в збільшенні інтенсивності обстрілу в трикутнику Донецьк - Ясинувата - Авдіївка, а також в спробах наступу».

Російські ЗМІ також посилаються на заяву прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова, який стверджує, що 30 січня якісь «"самостійні загони" зробили спробу нападу на територію, контрольовану самопроголошеними республіками Донбасу».

Нагадаємо, 19 січня знімальні групи 5-го каналу (журналіст Сергій Барбу та оператор Сергій Клименко) та «1+1» (журналіст Олександр Загородний та оператор Влад Журенко) потрапили під обстріл бойовиків, які обстрілювали позиції українських військових під Авдіївкою (Донецька область).

Фото: Сергій Аверін, РИА Новости

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY