detector.media
29.01.2017 11:35
Всесвітній конгрес кримських татар виступив на захист адвокатів в окупованому Криму
Всесвітній конгрес кримських татар виступив на захист адвокатів в окупованому Криму
У рамках сьомого засідання виконавчого комітету Всесвітнього конгресу кримських татар було прийнято заяву щодо недавніх затримань адвокатів Еміля Курбедінова і Миколи Полозова, які захищають інтереси та права кримських татар в судах, підконтрольних окупаційному режиму. Еміль Курбедінов також є захисником кримського журналіста Миколи Семени, якого окупаційна влада Криму звинувачує у «сепаратизмі».

Про це йдеться у заяві Всесвітнього конгресу кримських татар, повідомляє кримськотатарське інформагентство QHA.

«Затримання і арешти адвокатів Еміля Курбедінова та Миколи Полозова, які захищають наш народ в маріонеткових судах у справах, відкритих проти кримських татар, що чинять опір окупаційному режиму, — це очевидний напад на право захисту, яке вважається святим в будь-якій правовій системі», - йдеться у заяві.

Напад окупантів на представників правосуддя порушує шосту статтю Європейської конвенції з прав людини, яка регулює право на справедливий судовий розгляд, і статті 6-11 Загальної декларації прав людини, зазначає Конгрес.

«Російська Федерація в черговий раз зі зневагою поставилася до двох найважливіших документів людства. Ці затримання і арешти ще раз довели світові, що в окупованому Криму немає більше принципів імунітету і недоторканності адвокатів, які користуються правом захисту в правових державах», - йдеться у заяві.

Всесвітній конгрес кримських татар знову рішуче засуджує арешт активіста Сейрана Салієва і незаконні дії окупаційного режиму проти адвокатів Еміля Курбедінова та Миколи Полозова.

Нагадаємо, 26 січня в Бахчисараї (Крим) співробітники ФСБ затримали адвоката кримського журналіста Миколи Семени Еміля Курбедінова. Пізніше в його будинку та офісі пройшли обшуки. Він був визнаний винним в адміністративному порушенні за статтею 20.3 Кодексу про адміністративні правопорушення Російської Федерації (Пропаганда і публічна демонстрація нацистської атрибутики або символіки) і заарештований на 10 діб. 

Крім того, в Бахчисараї суд заарештував на 12 діб затриманого вранці в четвер, 26 січня, кримськотатарського активіста Сейрана Салієва. Його визнали винним за двома статтями (20.29 КоАП Росії (поширення екстремістських матеріалів) і 20.3 КоАП Росії (пропаганда або публічна демонстрація нацистської атрибутики чи символіки, або атрибутики чи символіки екстремістських організацій).

Міжнародна організація Freedom House закликає російську владу звільнити адвоката Еміля Курбедінова і активіста Сейрана Салієва.

Посол США в Україні Марі Йованович заявила, що арешт адвоката кримського журналіста Миколи Семени Еміля Курбедінова та активіста Салієва - це «ще один приклад погіршення ситуації з правами людини в Криму».

На сайті Кабінету міністрів України активісти розмістили електронну петицію за звільнення заарештованого в окупованому Росією Криму Еміля Курбедінова – адвоката кримського журналіста Миколи Семени.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY