detector.media
27.01.2017 19:24
Фільм про суд над Сенцовим покажуть у програмі Берлінського міжнародного кінофестивалю
Фільм про суд над Сенцовим покажуть у програмі Берлінського міжнародного кінофестивалю
У спеціальній програмі 67-го Берлінського міжнародного кінофестивалю, який пройде c 9 по 19 лютого, покажуть документальну стрічку російського режисера Аскольда Курова «Процес» («Випробування: Росія проти Олега Сенцова»), вироблену Естонією, Польщею і Чехією.

Про це повідомляє ініціативна група «Комітет солідарності».

42-річний Аскольд Куров - учень відомої російської режисерки Марини Разбежкіної, який брав участь в кіноальманаху «Зима, йди!» про протестний рух в Росії, зняв фільми «Ленінленд» про музей в Горках Ленінських і «Діти 404» про юних представників ЛГБТ, проти яких виступили православні активісти в 2014 році.

Аскольд Куров знімав засідання суду в Ростові-на-Дону (Росія), в ході якого український режисер Олег Сенцов був засуджений до 20 років позбавлення волі. Стрічка буде показана у спеціальній програмі Берлінського міжнародного кінофестивалю в рамках проекту , присвяченого 30-річчю Європейської кіноакадемії.

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року  Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. 

Міністр юстиції України Павло Петренко повідомив, що ініціюватиме розширення персональних санкцій проти чиновників Росії, якщо засуджені українці Олег Сенцов і Олександр Кольченко не будуть повернені Україні.

9 грудня міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров на прес-конференції в ході міністерської зустрічі ОБСЄ допустив, що українських політв’язнів можуть обміняти на росіян, які перебувають в Україні.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY