detector.media
26.01.2017 18:58
Княжицький хоче продати канал «Еспресо» - ЗМІ
Княжицький хоче продати канал «Еспресо» - ЗМІ
Народний депутат («Народний фронт») Микола Княжицький підтвердив інформацію про можливий продаж телеканалу «Еспресо».

Про це повідомляє «Українська правда».

«Якщо вас цікавить, чи є уже укладені якісь угоди, то ні. Але перемовини йдуть, ми цього не приховуємо», – заявив Микола Княжицький.

Видання стверджує, що із фінансуванням «Еспресо» у нардепа виникли проблеми. Як розповіли його колеги по фракції, мова йде про продаж частини каналу таким чином, щоб Микола Княжицький залишився молодшим партнером і далі керував цим ресурсом.

«Він просто втомився постійно збирати гроші. За великим рахунком, ні Авакову, ні іншим його однопартійцям канал особливо не потрібен, тому Княжицький шукає якогось постійного капіталу», – розповів співрозмовник «УП».

При цьому Княжицький та його однопартійці не повідомляють ім’я нового інвестора.

«Скажу лише, що це людина з найвищого кола української непублічної політики, яка раніше до медіа не мала жодного стосунку», – розповів один із депутатів НФ.

«Українська правда» також намагалася отримати інформацію про фінансування «малих», тобто інформаційних каналів.

«Великі медіахолдинги раніше витрачали по 120-130 мільйонів доларів на рік на утримання каналів. Зараз, за рахунок девальвації ці суми скоротились до 30-40 мільйонів. Малі канали коштують менше, але їх власників не можна назвати олігархами, ці гроші треба десь знайти», – розповів УП один із депутатів, який має власний канал.

До прикладу, за словами співрозмовника із оточення Княжицького, утримання «Еспресо» обходиться у значно скромнішу суму. «Це десь порядка 150 тисяч доларів на місяць. Але утримання "112-го" в найкращі часи обходилось до мільйона доларів в місяць», – розповідає співрозмовник з НФ.

Один з нових менеджерів NewsOne також повідомив про реальний місячний бюджет каналу. «Ви думаєте, що у нас тут у всіх великі гроші? У нас бюджет в чотири рази менший ніж у "112". У них десь тисяч 750 (доларів на місяць – УП), у нас – біля 200», – розповів він.

Медіаекспертка,  шеф-редактор «Детектор медіа» Наталія Лигачова вважає такі цифри бюджетів на утримання згаданих каналів цілком можливими.

Нагадаємо, дружина нардепа від «Народного фронту» Миколи Княжицького Лариса Княжицька володіє 99 % (вартістю 3 217 500 грн) ТОВ «Новини-ТВ» (станом на 2015 рік на цю компанію була оформлена ліцензія телеканалу «Еспресо»). 1 % цієї компанії (32 500 грн) володіє народний депутат Вадим Денисенко з «Блоку Петра Порошенка».

Лариса Княжицька є власницею також 30 % статутного фонду ТОВ «Астра фінанс» (на суму 27 600 грн), рештою 70 % володіють «Новини-ТВ». «Астрі фінанс» повністю належить компанія «Голберрі», кінцевим бенефіціаром якої є також Лариса Княжицька. На «Голдберрі» оформлені цифрова та супутникова ліцензії «Еспресо». Якщо вирахувати кінцеву частку пані Княжицької в структурі власності «Еспресо» («Голдберрі»), то виходить, що вона володіє 99,3 % каналу, а Вадим Денисенко – 0,7 %.

Микола Княжицький також має 1 % (вартістю 5690 грн) компанії «Інтерпрофіт» (колишній продакшн телеканалу ТВі) і чверть ТОВ «Редакція газети «Вечірня газета”» (на суму 25 000 грн).

Стосунок до «Новин-ТВ» має й міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Його дружина Інна станом на кінець 2015 року мала з 31 жовтня 2014 року опціон на викуп у ТОВ «Новини-ТВ» частки компанії «Астра-Фінанс» за 5 051 600 грн. (у декларації це вказано, як фінансове зобов’язання родини пана Авакова: зобов'язання за попереднім договором купівлі-продажу частки в ТОВ «Астра-Фінанс», яке виникне в разі реалізації опціону на купівлю такої частки).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY