detector.media
25.01.2017 13:42
Завершено будівництво телевежі у Чонгарі
Завершено будівництво телевежі у Чонгарі
Мовлення з вежі на Крим і прикордонні райони Херсонської області розпочнеться в лютому.

Про це на своїй Фейсбук-сторінці повідомив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

«Радіотелепередавальна станція в с.Чонгар Херсонської області висотою 150 метрів побудована. Наразі відбувається монтаж обладнання»,  – написав він.

Із початку лютого сигнал першого каналу «Українського радіо» та радіостанцій Meydan, «Крим.Реалії», «Херсон FM», що 27 грудня 2016 року перемогли в конкурсі Нацради на вільні частоти, буде доставлятися на територію Криму та прикордонні райони Херсонської області. 

Пан Костинський зазначив, що термін будівництва вежі зайняв близько двох місяців (весь інший час, близько 9 місяців, зайняли роботи з прорахунку та міжнародної координації радіочастот, відведення земельної ділянки, проведення конкурсу на радіочастоти) та подякував за реалізацію проекту  «Телемережам України», Херсонській ОДА, Українському державному центру радіочастот, НСТУ, Міністерству інформаційної політики, Міністерству з питань тимчасово окупованих територій та Національній раді з питань телебачення і радіомовлення.

Нагадаємо, 2 грудня на Херсонщині неподалік контрольного пункту в'їзду-виїзду «Чонгар» біля адмінмежі з Кримом було розпочато будівництво телекомунікаційної вежі, яка транслюватиме українське радіо і телебачення на південні райони Херсонщини та анексований Росією Крим. Висота вежі становитиме 150 метрів, вартість вежі - 1 мільйон гривень, а вартість її будівництва  - 500 тисяч гривень. 

3 грудня так званий «міністр внутрішньої політики, інформації та зв'язку Криму» Дмитро Полонський заявив, що мовлення українських медіа на територію Криму, яке планується розпочати за допомогою телевежі, будівництво якої розпочато 2 грудня в Херсонській області, буде припинено як таке, що «не відповідає російському законодавству». 

Член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський заявив, що окупаційній владі у Криму не вдасться заглушити українське мовлення, що здійснюватиметься на південні райони Херсонщини та анексований Росією півострів з нової телекомунікаційної вежі, яку побудують біля контрольного пункту в'їзду-виїзду «Чонгар».

25 грудня член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський повідомив, що телекомунікаційна вежа біля контрольного пункту в'їзду-виїзду «Чонгар» вже становить 90 метрів заввишки.

10 січня влада Херсонщини повідомила, що будівництво телевежі на адмінмежі з окупованим Росією Кримом для відновлення українського мовлення на півострів планують закінчити до кінця січня 2017 року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY