detector.media
19.01.2017 11:11
У Раді зареєстровано законопроект щодо територій з особливим режимом мовлення (ДОПОВНЕНО)
У Раді зареєстровано законопроект щодо територій з особливим режимом мовлення (ДОПОВНЕНО)
У Верховній Раді зареєстровано законопроект, який пропонує узаконити поняття тимчасового мовлення на територіях з особливим режимом мовлення і надання відповідних дозволів Нацради.

18 січня Кабінет Міністрів України вніс до Верховної Ради законопроект №5657 «Про внесення змін до деяких законів України щодо територій з особливим режимом мовлення».

Законопроект передбачає визначити в законі «Про телебачення і радіомовлення» три нові поняття:

Відповідно до законопроекту, надання дозволів на тимчасове мовлення має стати одним з регуляторних повноважень Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Такі дозволи можуть надаватися виключно на територіях з особливим режимом мовлення, перелік яких визначено Кабміном. Дозволи надаватимуться Нацрадою шляхом прийняття відповідних рішень. Порядок видачі дозволу, вимоги до телерадіоорганізації, а також особливості регулювання та нагляду за такою діяльністю визначатимуться Нацрадою.

Передбачається, що прорахунок частот для тимчасового мовлення і надання відповідних висновків здійснюватиме на безоплатній основі «Український державний центр радіочастот» на замовлення Нацради.

Відповідно до законопроекту, на території з особливим режимом мовлення, що визначається Кабміном, може бути продовжене аналогове мовлення навіть після переходу країни від аналогового до цифрового мовлення – для забезпечення можливості тимчасового мовлення.

Якщо закон буде ухвалено, він має набрати чинності з дня, наступного за опублікуванням. У такому разі Кабмін протягом шести місяців повинен буде затвердити перелік територій з особливим режимом мовлення та узгодити всі нормативно-правові акти з новим законом.

Нагадаємо, законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо територій з особливим режимом мовлення» розробило Міністерство інформаційної політики влітку 2016 року.

20 липня 2016 року законопроект погодила Нацрада, яка надала дві пропозиції до проекту: щоб тимчасове мовлення існувало лише на прикордонних з Росією територіях і щоб УДЦР прораховував частоти для тимчасового мовлення на безоплатній основі. Як видно з зареєстрованого в Раді законопроекту, розробник врахував тільки другу пропозицію.

14 грудня 2016 року законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо територій з особливим режимом мовлення» було схвалено урядом на засіданні Кабінету Міністрів України.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY