detector.media
18.01.2017 18:26
Ванесса Параді зіграє у копродукційному фільмі «Іній» про війну в Україні
Ванесса Параді зіграє у копродукційному фільмі «Іній» про війну в Україні
Видання Variety повідомляє, що французька актриса Ванесса Параді зіграє у драмі «Іній» литовського режисера Шарунаса Бартаса, яку створюють у копродукції з Україною.

Про це інформує сайт Національної спілки кінематографістів України (НСКУ).

Variety також повідомило, що міжнародною дистрибуцією фільму буде опікуватися французька компанія Luxbox.

19 жовтня 2016 року Держкіно уклало контракт про надання державної підтримки фільму «Іній» розміром 11 млн. 480 тис. грн. Угоду було підписано із продюсерським центром «Інсайт Медіа». Раніше проект отримав підтримку Міністерства культури Литви і Литовського фільмового центру на суму 644 тис. євро. Загальна вартість фільму – 39 млн. 900 тис. грн.

«Іній» є спільним виробництвом Франції, Литви, України та Польщі. У роботі над стрічкою беруть участь компанії KinoElektron (Франція), Studija Kinema (Литва), «Інсайт Медіа» та «Татофільм» (Україна) і Donten & Lacroix (Польща). Українськими продюсерами стрічки є Володимир Філіппов і Олена Єршова.

За сюжетом молодому литовському хлопцю Рокасу одного дня випадає несподівана можливість побувати в Україні та побачити справжню окупацію і війну. Разом із гуманітарним конвоєм він прямує з Литви до України, де доля зводить його із двома військовими журналістами (одну із них грає Ванесса Параді). Реальність виявляється набагато жорстокішою за романтичні уявлення молодого литовця, кидаючи його у вир війни. Водночас Рокас у цих подіях знайде своє кохання.

«Тріо буде змушене подолати свої психологічні межі та збудувати міцні відносини. Вони не погоджуються ні з чим, окрім свого бажання бути там, де вони є, кожен з власних причин», – цитує синопсис Variety.

Автор сценарію та режисер стрічки – Шарунас Бартас.

Рокаса грає молодий театральний актор Мантас Манкяускас. Також у фільмі поруч із Ванессою Параді знімається польський актор Анджей Хира, відомий за головною роллю у фільмі «Катинь» Анджея Вайди.

Зйомки «Інію» розпочалися у грудні 2016-го. Близько двох тижнів зйомки тривали на межі із окупованим Кримом.

Французька продюсерка стрічки з кінокомпанії KinoElektron зазначила, що «Іній» – це «амбітне засніжене роуд-муві, що рухається крізь Литву, Польщу та Україну аж до зони військових дій» і назвала стрічку «унікальною подорожжю в українське сьогодення».

Наприкінці грудня 2016-го видання Libération назвало «Іній» з-поміж двадцяти стрічок, заради яких у 2017 році варто продовжувати ходити в кіно – поруч із новими фільмами Мартіна Скорсезе, Філіппа Гарреля, Лава Діаза та інших майстрів світового кінематографа.

Зазначимо, що режисер Шарунас Бартас високо поцінований французькими сінефілами. Минулого року ретроспективу його фільмів було проведено у Центрі Помпіду з нагоди виходу монографії, яку було присвячено творчості митця.

Нагадаємо, 19 грудня 2016 року Державне агентство України з питань кіно (Держкіно) уклало з компанією «Ідас-Філм» контракт про надання проекту «Кіборги» про захисників Донецького ареопорту державної фінансової підтримки у розмірі 23 973,6 тис грн. Загальна вартість виробництва фільму – 47 947,2 тис грн.

На фото - Ванесса Параді на зйомках стрічки

Фото: НСКУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY