detector.media
12.01.2017 16:44
На Черкащині суд відмовив громадській організації, яка позивалася до газети «Чигиринські вісті»
На Черкащині суд відмовив громадській організації, яка позивалася до газети «Чигиринські вісті»
11 січня Чигиринський районний суд (Черкаська область) залишив без розгляду позов громадської організації «Чигиринська районна Народна рада» до редакції газети «Чигиринські вісті» про захист честі, гідності, ділової репутації та відшкодування завданої моральної шкоди в розмірі 1 грн.

Про це повідомляє НСЖУ.

Як повідомили Спілці  в редакції, представник позивача ГО «Чигиринська районна Народна рада» просив заявлений позов залишити без розгляду.

Підставою для такого рішення, як зазначено, стало, зокрема, з’ясування юристом газети «Чигиринські Вісті» того факту, що цієї громадської організації немає у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Відтак, позивач, як громадська організація, не має статусу юридичної особи, а отже, відповідно до закону, і юридичного права бути учасником цивільно-правових відносин.

«Ми наполягали на тому, щоб позивачеві було відмовлено у позові, аби він не міг позиватися далі, – коментує юрист газети Світлана Гречанюк-Самойлова. – Однак суд виніс таке рішення – залишити без розгляду.

Нагадаємо, 20 грудня під час зйомок біля Чигиринського райсуду (Черкаська область), редакторку районної газети «Чигиринські вісті» Наталю Лебеденко побили представники ГО «Чигиринська районна Народна рада». Жінка отримала струс мозку та інші тілесні ушкодження. Редакція направила до Національної спілки журналістів України (НСЖУ) відповідне звернення

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY