detector.media
Гала Скляревська
11.01.2017 19:19
Марьяна Драч: Обвинения «Радио Свобода» Бобровниковым  - это недоразумение
Марьяна Драч: Обвинения «Радио Свобода» Бобровниковым  - это недоразумение
Директор украинской редакции «Радио Свобода» прокомментировала заявления журналиста

Журналист Алексей Бобровников, который был вынужден покинуть Украину, заявил, что некоторые украинские СМИ не готовы были публиковать его расследование о деле волонтера Андрея Галущенко. А пражский офис «Радио Cвободы», якобы, предложил ему обратиться за помощью к Российской Федерации.

Директор украинской редакции «Радио Свобода» Марьяна Драч так прокомментировала заявления журналиста:

- Мені важко сказати, кого саме в празькому офісі «Радіо Свобода» мав на увазі Олексій Бобровников, але я спілкувалася з ним впродовж минулого року кілька разів, тому припускаю, що ці слова могли бути пов’язані саме з нашим спілкуванням.  Він виступив зі звинуваченням на адресу празького офісу Радіо Свобода, який, мовляв, пропонував йому зробити експертизу записів у справі Андрія Галущенка в Росії. Ми говорили з Олексієм про дві речі: про можливість співпраці, яка не була пов’язана зі справою Галущенка, і про проведення експертизи технічних носіїв.  У тому числі , ми обговорювали можливості проведення міжнародної експертизи.

Він не пропонував нам свого розслідування, оскільки його не було – однак у нас  є підрозділ у редакції, програма «Схеми», яка могла би потенційно взятися за цю тему. Я думаю, що вся ця ситуація – непорозуміння, викликане емоціями Олексія, який вже не перший місяць намагається встановити істину у справі Галущенка. Я бажаю Олексію довести розслідування до кінця, щоб притягти винних до відповідальності.

В то же время, руководитель программы «Схемы» Наталья Седлецкая рассказала «ДМ», что редакция программы была готова к сотрудничеству, и оно не состоялось не из-за позиции «Схем»:

- В свою очередь,  могу подтвердить, что мы письменно предлагали Алексею продолжить расследование на базе ресурса программы Радио Свобода «Схемы», но он на это предложение не ответил.

Фото: Максим Лисовой

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY