detector.media
11.01.2017 14:00
На Харківщині розповсюджувача сепаратистських матеріалів засуджено на 3,5 роки - СБУ
На Харківщині розповсюджувача сепаратистських матеріалів засуджено на 3,5 роки - СБУ
Жовтневий районний суд Харкова засудив зловмисника, якого співробітники СБУ затримали наприкінці вересня минулого року за розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території держави.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України (СБУ).

«39-річний сепаратист розміщував в Інтернеті повідомлення, спрямовані на знищення української державності, створення псевдодержавного утворення "новоросія", від’єднання західних регіонів України, посилення громадянського протистояння між мешканцями Донбасу і жителями інших регіонів, провокування масових заворушень, ескалації збройного конфлікту. Протиправна спрямованість публікацій була підтверджена висновками експертів Київського науково-дослідного інституту судових експертиз. До того ж зловмисник незаконно придбав та зберігав вдома автомат Калашникова АК-74 із набоями», – йдеться у повідомленні СБУ.

Як зазначено на сайті відомства, вироком суду чоловіка визнано винним за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами) Кримінального кодексу України.

Його засуджено до позбавлення волі строком на 3 роки і 6 місяців.

Нагадаємо, в литопаді 2016 року Львівський суд засудив місцевого мешканця до трьох років в'язниці із відстрочкою виконання покарання строком три роки через заклики до сепаратизму і повалення влади в Україні.

На початку листопада 2016 року Служба безпеки України затримала 30-літню мешканку Дніпра, яка за вказівкою представника спецслужб Росії розповсюджувала у соцмережах матеріали сепаратистського змісту на різних інформаційно-політичних пабліках та стала адміністратором кількох груп антиукраїнської спрямованості.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY