detector.media
11.01.2017 11:05
Екс-головреда газети «Сумщина» поновили на посаді
Екс-головреда газети «Сумщина» поновили на посаді
Сергія Мошу, звільненого екс-головою облради в липні 2016 року, поновили на посаді головного редактора газети «Сумщина»

Про це повідомляється на сайті UA:Суми.

Моша подав скаргу до суду на незаконність цього рішення та виграв справу. За рішенням Зарічного суду чоловік мав приступити до своїх обов’язків у вересні.

Пан Моша повідомив виданню, що «розпорядження про його поновлення на посаді підписав новий голова обласної ради Володимир Токар». 

Заступник голови Сумської обласної ради Тетяна Головко розповіла UA:Суми, що апеляційну скаргу подавав Семен Салатенко, і він до грудня місяця був головою обласної ради. На її думку, Салатенко був не зацікавлений виконувати рішення суду. А Токар на першій своїй прес-конференції сказав, що рішення суду виконають.

Натомість, Салатенко повідомив, що Сергія Мошу звільнили за рішенням сесії обласної ради, і він не вправі був скасовувати це рішення.

Політолог Андріана Костенко вважає, що Токар у черговий раз приймає неоднозначні кадрові рішення. За її словами, поновлення на посаді Моши свідчить про те, що голова обласної ради з головою державної адміністрації намагаються посилити пропрезидентську політичну силу. Мова йде про те, що через Сергія Мошу намагаються впливати на інформаційну політику Сумської області, через газету «Сумщина».

Віталій Кохан, що виконував обов’язки головного редактора газети «Сумщина», коментар UA:Суми  давати відмовився, послався на погане самопочуття.

Видання нагадує, що після поновлення Зарічним судом у вересні Сергія Моши, п’ять із семи працівників газети «Сумщина» звільнились. До того, у березні через конфлікт із Сергієм написали заяви про звільнення дев’ять із п’ятнадцяти працівників, а в червні звільнилися четверо із шести.

Як писав «Детектор медіа», в грудні 2016 року колектив комунальної газети «Сумщина» у зверненні до голів облдержадміністрації та обласної ради закликав не допустити поновлення на посаді звільненого головного редактора газети Сергія Моші, який раніше звинуватив колектив редакції у «навмисному доведенні до знищення газети».

На фото - Сергій Моша

Фото: скріншот відео UA:Суми

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY