detector.media
10.01.2017 21:45
Директор Одеської кіностудії звільняється – керувати студією буде команда Олександра Ткаченка
Директор Одеської кіностудії звільняється – керувати студією буде команда Олександра Ткаченка
У керівництві Одеської кіностудії відбулися зміни - директор студії Андрій Звєрєв написав заяву про звільнення з посади за власним бажанням та передав свої повноваження в.о. голови правління приватного акціонерного товариства «Одеська кіностудія» юристу з Луцька Андрію Осипову

Про це повідомила прес-служба Одеської кіностудії.

Андрій Звєрєв керував студією з червня 2012 року. 10 січня він передав свої повноваження в.о. голови правління приватного акціонерного товариства «Одеська кіностудія» Андрію Осипову (юрист, родом з Луцька).

Своє рішення Андрій Звєрєв пояснив сімейними обставинами, через які він повинен територіально перебувати в Києві. Крім того, змінився склад акціонерів ПрАТ «Одеська кіностудія».

«По-перше, за сімейними обставинами я повинен територіально перебувати в Києві. По-друге, освоюю нову професію продюсера і сподіваюся на самостійне "плавання". По-третє, в складі акціонерів ПрАТ відбулися зміни: основним серед приватних акціонерів став генеральний директор групи компаній «1+1» Олександр Ткаченко, і управляти студією буде його команда. Однак, я щиро радий, що виконав всі поставлені переді мною завдання», - пояснив своє звільнення Звєрєв.

Він також зазначив, що новому керівництву підприємство передає в хорошому робочому стані - не тільки без заборгованостей по комунальних платежах і заробітної плати, а й з державним фінансуванням на власне виробництво. Йдеться про 14 млн грн, виділених на виробництво історико-пригодницької картини «Пам'ять сонця» (режисер Віктор Кустов).

Власниками акцій ПрАТ «Одеська кіностудія» є Фонд державного майна України - 50% +1 акція і ТОВ «Нова кіностудія» з Одеси - 50% - 1 акція.

Водночас, на сайті Національної спілки кінематографістів України (НСКУ) повідомляється, що 29 грудня 2016 року відбулися збори Наглядової ради ПрАТ «Одеська кіностудія», на яких були ухвалені зміни повноважень членів Наглядової ради. Відповідну інформацію було опубліковано на сайті Одеської кіностудії.

Повноваження чинного голови Наглядової ради Юрія Нікітіна були припинені достроково. Новим головою Наглядової ради став заступник міністра культури Ростислав Карандєєв, який до того, з 3 квітня 2015 року, обіймав посаду члена Наглядової ради.

Натомість, щойно звільнений Юрій Нікітін набув вакантних повноважень члена Наглядової ради.

Рішення про таку рокіровку було вчинене із метою «удосконалення корпоративної політики».

НРКУ зазначає, що Юрій Нікітін як представник Фонду державного майна України очолював Наглядову раду Одеської кіностудії від 24 квітня 2009 року.

Відтоді акціонери двічі обирали Юрія Нікітіна на цю посаду по завершенні строку його повноважень: спершу 14 січня 2011 року, а згодом – 3 квітня 2015 року.

Раніше, до обрання Юрія Нікітіна у 2009-му на посаду, головою Наглядової ради Одеської кіностудії також був представник Фонду державного майна України – Олег Шмуляр. Він обіймав цю посаду з 20 березня 2006 року.

Нагадаємо, у 2016 році Одеська кіностудія спільно з державою і київським продюсерським центром «Інсайт-Медіа» зняла три повнометражні фільми - «Червоний», «Зрадник» (робоча назва «Операція Марконі») і «Таразі» (про Тараса Шевченка). У цих фільмів вже закінчені знімальні періоди, все стрічки знаходяться в стані постпродакшна.

Одеська кіностудія стала лауреатом щорічного рейтингу «Народне визнання 2016» - за підтримку дитячого кінематографа і створення фестивалю NEXT, єдиного в Україні конкурсного форуму ігрового, документального та анімаційного кіно для дітей та підлітків. Президентом і автором фестивалю є Андрій Звєрєв.

Прес-секретар Одеської кіностудії Ольга Щербакова також повідомила, що уходить з посади, але продовжить роботу в якості прес-секретаря продюсера Андрія Звєрєва, а також залишиться в статусі керівника прес-служби кінофестивалю NEXT.

Фото: прес-служба кіностудії

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY