detector.media
10.01.2017 19:22
Роману Сущенку не дозволили зустрітись з дружиною
Роману Сущенку не дозволили зустрітись з дружиною
Марк Фейгін, адвокат незаконно заарештованого в Москві українського журналіста Романа Сущенка, повідомив, що його підзахисному відмовлено у проханні побачитись з дружиною.

Про це адвокат розказав «Громадському радіо». 

«Роман направив заяву вже повторно про те, щоб йому надали побачення з дружиною Анжелою Сущенко  і дали  можливість поговорити по телефону з сином», - розповів Марк Фейгін.

Заяву Романа Сущенка про зустріч з дружиною не було задоволено.

Раніше стало відомо, що заарештований в Росії журналіст «Укрінформу» Роман Сущенко через свого адвоката Марка Фейгіна передав вітання батькові – Володимиру Сущенку.

«У Володимира Полікарповича день народження 9 січня. Роман відіслав йому вітальну листівку. Але також просив передати привітання через мене. Він бажає батьку міцного здоров'я і вірити, що незабаром діждеться повернення сина», - сказав Фейгін.

Як писав «Детектор медіа», власного кореспондента «Укрінформу» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що журналіста тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». 28 листопада Лефортовський суд Росії продовжив арешт Сущенка до 30 січня 2017 року (на два місяці).

15 грудня Московський міський суд відхилив скаргу на арешт журналіста агентства «Укрінформ» Романа Сущенка, за допомогою якої захист намагався змінити запобіжний захід на домашній арешт. Суд залишив у силі рішення Лефортівського районного суду Москви від 28 листопада 2016 року про продовження утримання українця під вартою до 30 січня 2017 року. Міністерство закордонних справ України (МЗС) висловило рішучий протест у зв’язку з рішенням російського суду продовжувати тримати під вартою українського журналіста Романа Сущенка.

На фото – Роман Сущенко у СІЗО

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY