detector.media
27.12.2016 17:47
Експерти вказали на випадки мови ворожнечі щодо єврейської національності
Експерти вказали на випадки мови ворожнечі щодо єврейської національності
Експерти Єврейського форуму України, Антифашистського комітету України та Центру прав меншин опублікували щорічну доповідь про прояви антисемітизму в Україні.

Текст доповіді опублікували низка видань, зокрема ресурс jewish.org.ua.

У доповіді «Прояви в Україні антисемітизму й спроб героїзації нацистських злочинців та їх прибічників» описуються інциденти за період з січня по листопад 2016 року, зокрема напади на людей та акти вандалізму.

Однією з невирішених проблем експерти називають використання мови ворожнечі в ЗМІ, поширення нетерпимості в мережі Інтернет. Незважаючи на досить широку чинну нормативну базу щодо захисту національних (етнічних) і мовних меншин в Україні, протидії і боротьби з дискримінацією, в 2016 році відбувалися його порушення, які часом залишалися без уваги правоохоронних органів.

У доповіді йдеться про те, що окремі випадки розпалювання національної нетерпимості, образи національної честі та гідності, підбурювання до дискримінації у ЗМІ та Інтернеті викликали особливе занепокоєння.

«Інтернет-ресурс “antisionizm” вільно публікує антисемітські матеріали такого характеру, як: «Що євреї зробили з Україною», «Євреї ведуть геноцид слов'ян, провокують кризу, грабують простий народ, поширюють гомосексуалізм і наркотики», «Ізраїль приречений – в ньому є непогані люди, але керують їм злочинці». Аналогічні антисемітські матеріали публікує сайт “Обраність нації”», - йдеться в доповіді.

Крім того, експерти звернули увагу на телеканал «Планета», який отримав декілька попереджень від Національної ради з питань телебачення та радіомовлення через поширення в ефірі ксенофобських та шовіністичних висловлювань.

У вересні інтернет-ресурс elise.com.ua опублікував статтю з заголовком «Викриття: Як сіоністи (єврейські радикали) захопили владу в Україні і яке відношення вони взагалі мають до України», а на сайті «Велика онлайн бібліотека» вийшла стаття під назвою «Особлива ненависть жидів до українців».

На сайті інтернет-ресурсу vgolos.com.ua в статті «Євреї керують Україною: добро це чи погано?» активно цитується книжка Матвія Шестопала «Євреї на Україні»: «Замітаючи сліди своєї антинародної діяльності на Україні, євреї з допомогою різних підголосків грубо перекручують історичний процес, фальсифікують минуле, підтасовують факти, часом зовсім їх ігнорують. При цьому вони перуть своє брудне минуле, а помиї безцеремонне виливають на голови інших. Українські ж чиновники від науки, втративши будь-яке почуття національної гідності, акуратно списують з єврейських шпаргалок і думають, що роблять патріотичну справу».

Експерти також звернули увагу на публічні антисемітські висловлювання на мітингах у Києві та Львові, а також заяви командира «Азова» Андрія Білецького та письменника Юрія Винничука.

З повним текстом доповіді можна ознайомитися тут.

Фото - Bullying photo via Shutterstock

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY