detector.media
10.01.2017 16:00
Сущенко написав листа генсеку Ради Європи - Фейгін
Сущенко написав листа генсеку Ради Європи - Фейгін
Марк Фейгін побував сьогодні, 10 січня, у журналіста Романа Сущенка в СІЗО та взяв у нього листа, адресованого генеральному секретарю Ради Європи Турбйорну Ягланду

Про це Фейгін повідомив «Укрінформу».

«Сьогодні мені вдалося винести лист від Сущенка Ягланду. Сподіваюся, це звернення зіграє свою позитивну роль, так само, як і наші минулі звернення до керівництва ОБСЄ, керівництва Франції, європейських чиновників», - розповів Фейгін.

Адвокат сказав, що він як і раніше вважає найбільш реалістичним позитивним рішенням по «кейсу Сущенка» обмін його підзахисного в тому чи іншому форматі на кримських дезертирів, затриманих на Чонгарі.

Нагадаємо, власного кореспондента «Укрінформу» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що журналіста тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». 28 листопада Лефортовський суд Росії продовжив арешт Сущенка до 30 січня 2017 року (на два місяці).

15 грудня Московський міський суд відхилив скаргу на арешт журналіста агентства «Укрінформ» Романа Сущенка, за допомогою якої захист намагався змінити запобіжний захід на домашній арешт. Суд залишив у силі рішення Лефортівського районного суду Москви від 28 листопада 2016 року про продовження утримання українця під вартою до 30 січня 2017 року.

Міністерство закордонних справ України (МЗС) висловило рішучий протест у зв’язку з рішенням російського суду продовжувати тримати під вартою українського журналіста Романа Сущенка.

27 грудня стало відомо, що журналіста Романа Сущенка перевели до іншої камери.

На фото - Роман Сущенко

Фото: Укрінформ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY