detector.media
08.01.2017 12:04
У доповіді спецслужб США про російські кібератаки згадуються RT і Sputnik
У доповіді спецслужб США про російські кібератаки згадуються RT і Sputnik
Значна частина опублікованої в п'ятницю, 6 січня, доповіді спецслужб США про російське втручання у вибори американського президента присвячена телеканалу Russia Today і агентству Sputnik.

Про це повідомляє російська редакція «Радио Свобода».

Як наголошується в документі, підконтрольні Кремлю ЗМІ і мережа так званих «тролів» в інтернеті сприяли російської кампанії щодо впливу на вибори президента США.

Доповідь наводить цитати з блогів і публічних заяв головної редакторки Russia Today і Sputnik Маргарити Симоньян, які свідчать про зв'язки цих ЗМІ з урядом Росії.

Доповідь американських спецслужб, відкрита версія якого була оприлюднена 6 січня, звинувачує Росію у втручанні в президентські вибори в США за допомогою хакерів і ЗМІ. Розвідувальне співтовариство дійшло висновку, що розпорядження про проведення кібератак віддав особисто президент Росії Володимир Путін.

У доповіді підкреслюється, що дії Москви були спрямовані на допомогу обраному президенту США Дональду Трампу і дискредитацію його суперника від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

У Кремлі ці звинувачення відкинули.

Нагадаємо, 7 січня Дональд Трамп заявив, що після його вступу на посаду Росія більше поважатиме Сполучені Штати, ніж це є зараз. За кілька годин до публікації цих висловлювань обраний президент США вкотре звернувся до теми кібервтручання в американські вибори.

«Розвідка чітко заявила, що немає жодних доказів того, що хакерство вплинуло на результати виборів. Машини для голосування не чіпали! Єдина причина зламу погано захищених (серверів – ред.) Демократичного національного комітету, що обговорюється, полягає в тому, що втрати демократів були настільки великі, що вони були повністю збентежені!», – стверджував Дональд Трамп.

Ілюстрація: buzzfeed.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY