detector.media
08.01.2017 10:10
Німеччина звинувачує російські структури в кібератаці на сервери ОБСЄ
Німеччина звинувачує російські структури в кібератаці на сервери ОБСЄ
Федеральна служба захисту конституції Німеччини повідомила, що російські структури були причетні не лише до втручання у вибори в США, але також до атак на сервери ОБСЄ.

Про це повідомляє Frankfurter Allgemeine Zeitung, передає «Європейська правда».

«Наша аналіз свідчить, що атака на інфраструктуру (ОБСЄ) є точно такою, як інші відомі нам атаки в групи  APT28, в тому числі - минулорічні, спрямовані проти Бунтестага», - цитує німецьке видання президента Федеральної служби захисту конституції Німеччини Ханса-Георга Маассена.

«Що стосується групи APT28, у нас є свідчення, які вказують на російське походження», - додав посадовець.

Групу APT28 пов'язують з Головним розвідувальним управлінням РФ.

Раніше стало відомо, що Федеральний уряд Німеччини передбачає, що на наступну виборчу кампанію до парламенту країни можуть впливати російські кібератаки і кампанії з дезінформації в інтернеті. За інформацію міністерства внутрішніх справ Німеччини, Росія втручатиметься у парламентські вибори. Тому влада Німеччини має намір створити підрозділ з ІТ-фахівців, які протидіятимуть кібератакам на критично важливі об'єкти інфраструктури, наприклад, електростанції або системи водопостачання.

Нагадаємо, у грудні у Литві заявили, що за кібератаками на урядові комп’ютери країни, вчинені протягом двох останніх років, стоїть Росія. Про це повідомив  глава литовського Центру кібербезпеки Рімтаутас Черняускас.

Раніше глава служби військової розвідки і безпеки Швеції (Must) Гуннар Карлсон заявив, що Росія є основним джерелом кібератак і операцій впливу проти його країни.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY