detector.media
05.01.2017 11:03
Більшість кабельних операторів перейшли на нові умови співпраці з каналами «1+1 медіа»
Більшість кабельних операторів перейшли на нові умови співпраці з каналами «1+1 медіа»
З 1 січня, з набуттям чинності закону «Про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення», близько 95% кабельних операторів переуклали договори про співпрацю з «1+1 медіа»

Про це повідомляє прес-служба групи.

Директор департаменту дистрибуції та розвитку мережі мовлення «1+1 медіа» Андрій Мальчевський вважає, що глядачам слід відмовитись від провайдерів кабельного телебачення, які «вирішили "випасти з ринку" і перестали надавати послуги своїм абонентам по доставці сигналу всіх українських телегруп».

«Незважаючи на це, канали групи "1+1 медіа" ("1+1", "2+2", ТЕТ, "Плюсплюс", "Бігуді", УНІАН ТБ) як і раніше залишаються максимально доступними для більшості телеглядачів України. В першу чергу, їх відключення, як і інших телегруп, пов'язано з тим, що кабельні оператори, інтереси своїх доходів, ставлять вище інтересів своїх абонентів. У зв'язку з цим, ми можемо порекомендувати нашим глядачам шукати заміну кабельного оператора на того провайдера, який продовжує транслювати центральні українські канали, і його послуга відповідає тому рівню, за який абонент готовий платити свої гроші», - прокоментував він.

Крім того, як зазначає прес-служба групи, частина кабельних операторів не тільки відмовляється платити за контент, але і робить спроби контентного піратства. «1+1 медіа» повідомляє, що фіксуватиме всі факти незаконної трансляції телевізійного продукту, ініціювати порушення кримінальних справ, відстоюючи свої інтереси в правовому полі.

Нагадаємо, 1 січня 2017 року набув чинності закон про зміну складу універсальної програмної послуги (УПП). Згідно з ним, до складу УПП входять телерадіопрограми ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» (нині в процесі створення), парламентського телеканалу «Рада», а також місцеві та регіональні ефірні аналогові й цифрові телеканали, що мовлять у межах не більш як однієї області та не здійснюють ретрансляції програм інших мовників і не володіють іншими ліцензіями на ефірне мовлення в інших областях. Натомість загальнонаціональні комерційні телеканали вилучаються зі складу УПП та переходять до договірних відносин з провайдерами.

30 грудня компанія-оператор послуг «Воля» заявила про досягнення домовленості про ретрансляцію з усіма медіагрупами України.

31 грудня директор українського провайдера «Ланет» Мар’ян Івасюк заявив, що його компанія домовилася з медіагрупами щодо продовження трансляції їх телеканалів після вступу в дію з 1 січня 2017 року норм щодо скорочення складу універсальної програмної послуги (УПП). Водночас, за його словами, у кабельній мережі «Ланету» будуть ретранслюватись канали тільки трьох з чотирьох найбільших в Україні медіагруп. Поза межами угоди залишилася Inter Media Group.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY