detector.media
31.12.2016 12:23
Під офіс кам’янської газети «Событие сегодня» було підкладено міну-пастку
Під офіс кам’янської газети «Событие сегодня» було підкладено міну-пастку
Правоохоронці виявили міну-пастку у коробці, знайденій увечері 30 грудня на ганку редакції газети «Событие сегодня» міста Кам’янського (Дніпропетровська область), де також розташований офіс місцевого «Автомайдану».

Про це повідомляє сайт видання «Событие сегодня».

Підозрілу коробку в пакеті чорного кольору з лежачим зверху гранатометом РПГ-18 виявили 30 грудня о 18.50 співробітники газети «Событие сегодня» на ганку будівлі на вулиці Спортивній, 19, де розташована редакція і офіс «Автомайдану».

Про знахідку були негайно сповіщені правоохоронні структури.

На місце прибули співробітники СБУ, ДНС, поліції. Пізніше прибули вибухотехніки. Редакція газети була оточена і обгороджена стрічками. Рух по вулиці Павлівській обмежений.

Були виявлені шість гранат Ф-1 і одна РГ-42, переплетені між собою дротом, пов'язані з РПГ-18. Гранати бойові, з вибуховою речовиною всередині. Як повідомляє видання, очевидно, передбачалося, що вибух повинен був відбутися після того, як людина, що виявила небезпечну знахідку, потягне за РПГ.

Конструкція з семи бойових гранат і РПГ-18, підкинута на ганок редакції газети, була розмінована і розібрана до 23.00 30 грудня.

Постраждалих через подію немає. Гранати і РПГ, запечатані в пакети, забрали співробітники поліції.

Проводяться слідчі дії по встановленню осіб, причетних до інциденту. Відомості за даним фактом внесені до ЕРДР по ч.1 ст. 296 КК України.

В даний момент висуваються різні версії щодо того, хто міг підкласти підозрілу коробку і гранатомет під двері редакції. Не виключено, що інцидент пов'язаний з редакційними матеріалами або політичною діяльністю директора газети.

Фото: «Событие сегодня»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY