detector.media
27.12.2016 20:08
Романа Сущенка перевели у СІЗО до іншої камери
Романа Сущенка перевели у СІЗО до іншої камери
Адвокат Марк Фейгін відвідав у вівторок, 27 грудня, в СІЗО «Лефортово» журналіста Романа Сущенка і повідомив, що його підзахисного перевели в іншу камеру.

Про це адвокат розповів в інтерв'ю «Укрінформу».

«Побував сьогодні у Романа і хочу передати його привітання з великими святами усім близьким, друзям, колективу Укрінформу. Сущенку знову змінили камеру. Але цього разу змінився ще і сусід. Його новий сусід по камері - російський націоналіст (язичник, "рідновір"), затриманий по одній із численних справ, які зараз заводять проти цієї категорії», - сказав Марк Фейгін.

Він також уточнив, що стосунки у Романа Сущенка з його новим сусідом нормальні, «вони ладнають». Журналіст тепер на якийсь час буде без телевізора і холодильника, що залишилися в попередній камері.

Раніше Марк Фейгін повідомив, що у середу, 28 грудня, заарештованого в Москві кореспондента «Укрінформу» Романа Сущенка відвідає український консул Геннадій Брескаленко.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська повідомила, що нею досягнуто домовленість про відвідання у СІЗО Москви журналіста Романа Сущенка.

Як писав «Детектор медіа», власного кореспондента «Укрінформу» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що журналіста тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». 28 листопада Лефортовський суд Росії продовжив арешт Сущенка до 30 січня 2017 року (на два місяці).

15 грудня Московський міський суд відхилив скаргу на арешт журналіста агентства «Укрінформ» Романа Сущенка, за допомогою якої захист намагався змінити запобіжний захід на домашній арешт. Суд залишив у силі рішення Лефортівського районного суду Москви від 28 листопада 2016 року про продовження утримання українця під вартою до 30 січня 2017 року. Міністерство закордонних справ України (МЗС) висловило рішучий протест у зв’язку з рішенням російського суду продовжувати тримати під вартою українського журналіста Романа Сущенка.

На фото - Марк Фейгін

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY