detector.media
23.12.2016 18:04
Телекомпанія «Ера» заявляє, що відключення через заборгованість каналу Концерну РРТ не відбудеться
Телекомпанія «Ера» заявляє, що відключення через заборгованість каналу Концерну РРТ не відбудеться
Генеральний директор ТОВ «Телерадіокомпанія «Ера» Ігор Лоташевський повідомив, що незважаючи на оприлюднене раніше повідомлення Концерну РРТ про відключення каналу «Ера» за борги, мовлення телекомпанії продовжиться в звичайному режимі.

Про це він повідомив в коментарі «Детектору медіа».

За словами Ігоря Лоташевського, 23 грудня він провів переговори з т.в.о. генерального директора Концерну РРТ Олександром Богдановим, під час яких було знайдено порозуміння і ситуацію врегульовано.

«Така історія відбувається щороку. В минулому році така ситуація була, в позаминулому. З Концерном РРТ у нас така складна ситуація склалася у судах, де ми оскаржуємо нараховану заборгованість. Концерн вирішив, не очікуючи рішення суду, попередити нас про відключення. На даний момент ситуацію з відключенням врегульовано, ми все проговорили з керівництвом Концерну РРТ, напругу зняли. І я думаю, що найближчим часом у них на сайті з’явиться інформація, що, вибачте, переговорний процес пройшов нормально, тому «Ера» буде працювати і далі», - сказав Ігор Лоташевський.

Він також підтвердив, що нараховані Концерном борги телекомпанія «Ера» оскаржує у суді.

«Ми намагаємося довести, що щодо нарахованих нам боргів Концерн РРТ не завжди вів себе у правову полі», - сказав гендиректор телекомпанії «Ера».

Раніше Концерн РРТ заявив на своєму сайті, що ТОВ «Телерадіокомпанія «ЕРА» систематично не сплачує за надані послуги і постійно нарощує борг. За твердженням підприємства, станом на 21 грудня 2016 року товариство заборгувало Концерну РРТ 18 275 404,89 грн., а саме: за 2014 рік — 9 071 605,30 грн.; за 2016 рік — 9 203 799,59 грн.

«Неодноразові звернення та листи до керівництва ТОВ «Телерадіокомпанія «ЕРА» не спонукали до пошуків шляхів вирішення проблеми відшкодування боргів. Ситуація залишається незмінною навіть після прийняття судових рішень на користь Концерну РРТ», - заявив Концерн.

Концерн РРТ попередив ТОВ «Телерадіокомпанія «ЕРА», що йому буде тимчасово призупинено надання телекомунікаційних послуг, якщо найближчим часом та в повному обсязі не буде погашена заборгованість. Призупинення у разі невиконання вказаної умови мало бути здійснене через десять календарних днів після отримання попередження.

«Про ситуацію, що склалась у цих відносинах між Концерном РРТ і ТОВ «Телерадіокомпанія «ЕРА» та про можливе призупинення надання телекомунікаційних послуг було проінформовано прем’єр-міністра України, Раду національної безпеки і оборони України, міністра Інформаційної політики України, голову Державної служби Спеціального зв’язку та захисту інформації України, голову Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення», - заявив Концерн.

Нагадаємо, ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України» 15 грудня за результатами тендеру замовило ТОВ «Телерадіокомпанія «Ера» інформаційних послуг на 2,98 млн грн.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY