detector.media
23.12.2016 09:51
ТРК «Ера» виграла тендер на піар «Укрексімбанку» у розмірі 3 млн грн (ОНОВЛЕНО)
ТРК «Ера» виграла тендер на піар «Укрексімбанку» у розмірі 3 млн грн (ОНОВЛЕНО)
ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України» («Укрексімбанк») 15 грудня за результатами тендеру замовило ТОВ «Телерадіокомпанія «Ера» інформаційних послуг на 2,98 млн грн.

Така інформація міститься у системі «Прозорро», повідомляють «Наші гроші».

У документі зазначено, що до липня 2017 року «Ера» має створити і розмістити:

За угодою, фірма має надати виступ як мінімум одному представнику банку в ефірі кожної з цих трьох програм.

Медіаекспертка Інституту масової інформації Олена Голуб, яка займається моніторингом замовних матеріалів у ЗМІ, в коментарі «Детектору медіа» зауважила, що в матеріалах, виготовлених за кошти замовника інформаційних послуг, має бути згадано про цей факт: «Якщо медіа хоче бути чесним перед споживачами інформації та мати довіру до своїх матеріалів, то слід вказувати, що такий матеріал чи така рубрика створені або за фінансової підтримки такої-то компанії чи банку, або на правах реклами».

«Наші гроші» з відкритих джерел наводять дані, що ТРК «Ера» належить Володимиру Мельнику, Тетяні Приходько, ПП «Терокс» дружини позафракційного нардепа Андрія Деркача Оксани Терехової, ТОВ «Українська незалежна інформаційна агенція «Республіка». Керує телерадіокомпанією Ігор Лоташевський.

У свою чергу «Республіку» записано на ТОВ «Науково-дослідницький центр інвестицій», власниками якого є помічник Деркача Антон Сімоненко і кіпрська фірма «Тревелсон Системз Лтд».

Сам Андрій Деркач є почесним президентом медіахолдингу «Ера-Медіа» у складі радіо «Ера» та однойменного телеканалу.

За повідомленням «Наших грошей», єдиним конкурентом на торгах у тендері на інформаційні послуги для «Укрексімбанку» було ПП «Фонд розвитку інформаційного простору» з вищою на 0,6% ціною. Фонд є співзасновником ТОВ «Телерадіокомпанія «Радіо-Ера» і належить ТОВ «Інформаційний центр залучення інвестицій», заснованому Сімоненком та іншим кіпрським офшором «Скотвей Асошіейтс Лтд».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY