detector.media
21.12.2016 18:08
Держкіно надасть кошти на виробництво копродукційного фільму «Пофарбоване пташеня»
Держкіно надасть кошти на виробництво копродукційного фільму «Пофарбоване пташеня»
21 грудня Державне агентство України з питань кіно уклало з компанією «Директорія кіно» контракт про надання кінопроекту режисера Вацлава Маргоула «Пофарбоване пташеня» державної фінансової підтримки розміром 9 млн 588 тис. грн., загальна вартість виробництва фільму – 173 млн 645,2 тис. грн.

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо. 

Кінопроект повнометражного ігрового фільму «Пофарбоване пташеня», спільне виробництво якого здійснюють Україна і Чехія, став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно. Автором сценарію та  режисером фільму є Вацлав Маргоул,  українські продюсери –Ігор Савиченко та Роман Климпуш.

Історія розповідає про єврейського хлопчика, батьки якого під час Другої світової війни  відсилають його у село в Україну, намагаючись захистити сина від масового знищення євреїв. Однак жінка, що взялась доглядати за ним, несподівано помирає, і дитина змушена вирушити в дорогу й блукати на самоті ворожим світом на Захід, в якому діють тільки місцеві правила, упередження і забобони.

Стрічка є екранізацією однойменної книги польсько-американського письменника Єжи Косинського, що була перекладена більш ніж 30-ма мовами і стала світовим бестселером. Сценарій фільму отримав нагороду ScripTeastAward.

Зйомки картини розпочнуться вже у березні 2017-го року.

Нагадаємо, 19 грудня Державне агентство України з питань кіно (Держкіно) уклало з компанією «Ідас-Філм» контракт про надання проекту «Кіборги» про захисників Донецького ареопорту державної фінансової підтримки у розмірі 23 973,6 тис грн. Загальна вартість виробництва фільму – 47 947,2 тис грн.

19 грудня Державне агентство України з питань кіно також уклало з компанією «ТЕТ-продакшн» («1+1 медіа») контракт про надання кінопроекту «Залишенець. Чорний ворон» державної фінансової підтримки розміром 11 873,5 тис. грн. Загальна вартість виробництва фільму – 23 746, 9 тис. грн.

Фото: Держкіно

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY