detector.media
Галина Петренко
20.12.2016 14:44
Жарти жартами: «Квартал 95» випустив у прокат «Слугу народу 2»
Жарти жартами: «Квартал 95» випустив у прокат «Слугу народу 2»
19 грудня в столичному кінотеатрі «Сінема Сіті» відбулася презентація і допрем’єрний показ повнометражного фільму «Слуга народу 2», знятого студією «Квартал 95» у перерві між виходом першого та другого сезонів однойменного серіалу

Прокат фільму стартує 24 грудня. Дистрибуцію забезпечує компанія UFD, яка, здається, претендує на те, щоб стати головним прокатником українських фільмів: тільки восени цього року вона опікувалася анімаційними фільмами «Микита Кожум’яка» і «Бременські розбишаки», а на наступний рік в портфелі компанії заплановані «Правила бою», «Припутні», «Поліна», «Dzidzio: контрабас», в 2017/2018 році – анімаційні фільми «Клара» і «Викрадена принцеса». «Слузі народу 2» UFD забезпечила найбільший розпис в Україні серед усіх коли-небудь знятих «Кварталом 95» фільмів: більше 220 екранів при тому, що раніше рекорд фільмів студії становив 150 екранів. Ураховуючи, що саме кіно «Кварталу 95» наразі є рекордсменом серед українських фільмів за касовими зборами – «8 побачень» лише в Україні зібрали 35 млн грн., – стає зрозумілим, чому під час прес-конференції художній керівник «Кварталу 95» Володимир Зеленський сказав, що «Слуга народу 2» конкуруватиме, перш за все, з іншими проектами власного продакшну.

У відповідь на запитання про бюджет фільму Володимир Зеленський дипломатично відмовився називати конкретну цифру, пояснивши це тим, що вона стане зрозумілою тільки після того, як буде знятий другий сезон серіалу – якась частина матеріалів фільму увійде в нього. Але ми пам’ятаємо, що коли «Квартал 95» звертався до Держкіно по фінансову підтримку для «Слуги народу 2», то просив 15 млн грн. при загальному бюджеті фільму 30 млн грн. Ураховуючи швидкість, з якою зняли фільм – зйомки стартували 13 серпня, – не варто дивуватися, що його режисер Олексій Кирющенко під час прес-конференції жартома порівняв знімальний процес із нейрохірургічною операцією в окопах.

Як і перший сезон серіалу «Слуга народу», спочатку фільм, а потім і другий сезон серіалу покаже телеканал «1+1». Другий сезон (24 серії тривалістю 25 хвилин кожна) вийде восени 2017 року. Дата телевізійного показу повнометражного фільму поки невідома. Сценарій другого сезону наразі дописується і стартуватиме з того моменту сюжетної лінії, де закінчився перший сезон. Повнометражний фільм представляє собою лише одну з сюжетних ліній другого сезону серіалу.

Також 19 грудня на каналі «1+1» у прайм-таймі стартував повторний показ першого сезону «Слуги народу». Це, вочевидь, підсилить промокампанію фільму. Але у відповідь на запитання «Детектора медіа» на каналі заперечили зв'язок повтору серіалу з промокампанією і запевнили, що це збіг: канал готує своїх глядачів до другого сезону серіалу.

У будь-якому разі, складно не помітити особливо теплі відносини між продакшном і каналом. У фільмі є сцена, де головного героя обступили тележурналісти з мікрофонами. Усі вони представляють вигадані телеканали, крім одного: «1+1». У фільмі час від часу з’являється ще один логотип – Apple. Щодо нього керівники студії «Кварталу 95» запевнили журналістів, що мова не йде про продакт плейсмент. І пожартували, що якщо хтось уклав цей контракт без їхнього відома, вони цю людину знайдуть.

Взагалі під час прес-конференції «квартальці» весь час жартували. Наприклад, про те, що націоналізація Приватбанку – це теж частина промокампанії фільму.

І, звичайно, фірмовими жартами «на злобу дня» наповнений весь фільм: тут вам і впізнавана трійця олігархів – Маматов, Ройзман і Німчук; і поліцейські, які фотографуються з перехожими, не звертаючи увагу на порушників, що проїжджають повз них; і жарти про декомунізацію та МВФ.

Зрозуміло, що основний ринок для фільму з таким сюжетом – Україна. Хоча в продакшні наразі займаються його міжнародною дистрибуцією і, зокрема, сподіваються, що слідом за серіалом «Слугу народу 2» придбає Netflix. Не відкидають у продакшні і потенційні плани на зйомки «Слуги народу 3».

Виконавець однієї з головних ролей Станіслав Боклан

Режисер Олексій Кирющенко, Євген Кошовий, Станіслав Боклан

Націоналізація Приватбанку? Та це ж промокампанія фільму

Ольга Жуковцова, продюсер і сценарист Андрій Яковлев, Борис Шефір

Борис Шефір

Володимир Зеленський

Олексій Кирющенко з юними журналістами

Анастасія Чепелюк

Уся команда в зборі

А ось і гості: Сергій Сивохо

Юрій Корявченков

Соломія Вітвіцька

Людмила Горделадзе

В'ячеслав Соломка

Олексій Дівєєв-Церковний

Світлана Леонтьєва

Олексій Вертинський

Виконавці епізодичних ролей: Тамара Яценко...

... і Юрій Горбунов

Автор і виконавець заглавної пісні з саундтреку Дмитро Шуров

На презентації було людно

Фото: Роман Закревський

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY