detector.media
18.12.2016 16:06
У Білорусі затримали блогера, якого влада Азербайджану звинувачує в сепаратизмі
У Білорусі затримали блогера, якого влада Азербайджану звинувачує в сепаратизмі
Влада Азербайджану заявляє, що російського блогера, якого Баку розшукує за звинуваченнями у сепаратизмі, затримали в Білорусі. Генеральна прокуратура Азербайджану повідомила, що домагається екстрадиції Олександра Лапшина.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Про те, коли саме затримали Олександра Лапшина, в повідомленні не йдеться. За даними азербайджанської прокуратури, він має паспорт громадянина Росії і ще одне громадянство, але яке саме – у відомстві не уточнили.

Як заявляє Баку, Олександр Лапшин у 2011 і 2012 роках незаконно відвідував сепаратистський регіон Нагірний Карабах, не питаючи дозволу у влади Азербайджану.

За повідомленням, у 2016 році він опублікував в інтернеті дві заяви із закликом визнати незалежність Нагірного Карабаху від Азербайджану.

Влада Азербайджану розслідує справу проти блогера за підозрою в посяганні на територіальну цілісність країни і незаконному перетину кордону.

Якщо Лапшина екстрадують і засудять, то йому загрожує до восьми років ув’язнення.

Нагадаємо, 1 грудня представниця ОБСЄ з питань свободи медіа Дуня Міятович оприлюдила піврічний звіт щодо свободи медіа в Європі. У ньому зібрано дані про утиски свободи медіа по 35 країнах за період з 11 березня по 1 грудня 2016 року.

Найдовші розділи у звіті представниці ОБСЄ з питань свободи медіа – про Україну та Росію, за ними слідують Туреччина, Вірменія та Азербайджан. Зокрема, у звіті згадано понад 20 випадків посягань чи порушень свободи слова в Україні.

Фото: Newsler

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY