detector.media
17.12.2016 10:59
У Києві відкрито фотовиставку про життя кримських татар в російській окупації
У Києві відкрито фотовиставку про життя кримських татар в російській окупації
У Києві, у дворі Міністерства закордонних справ, представили вуличну фотовиставку Еміне Зіятдінової «За кордон» про життя кримських татар на окупованому півострові. На відкритті виставки були присутні міністр закордонних справ України Павло Клімкін і лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

Про це повідомляє видання «Крим.Реалії».

За словами виконавчого директора правозахисної організації Amnesty International в Україні Оксани Покальчук, виставку вирішили зробити на вулиці, щоб її побачило якомога більше людей.

Після окупації Криму Росією на півострові почастішали випадки зникнення людей, у першу чергу кримських татар. При цьому в підконтрольному Кремлеві управлінні Слідчого комітету Росії у Криму стверджують, що «масових зникнень кримських татар на півострові немає». За різними даними, на території окупованого Криму зникли безвісти від 13 до 20 людей, принаймні 6 були знайдент вбитими.

Нагадаємо, 14 грудня Кабінет Міністрів України затвердив Дорожню карту розробки Стратегії інформаційної реінтеграції Криму, розроблену Міністерством інформаційної політики України (МІП).

15 грудня в Кримському домі у Києві відкрилася фотовиставка «Абсолютно вилучено» кримського фоторепортажиста Миколи Семени, якого влада РФ незаконно звинуватила в закликах до порушення територіальної цілісності. Виставку представляють громадська організація «КримSOS» і видання «Крим.Реалії».

Фото: «Крим.Реалії»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY