detector.media
14.12.2016 17:18
У Запоріжжі на комунальні ЗМІ витратять з бюджету понад 12 мільйонів гривень
У Запоріжжі на комунальні ЗМІ витратять з бюджету понад 12 мільйонів гривень
21 грудня Запорізька міська рада повинна затвердити бюджет міста на 2017 рік, у якому заплановано витратити на фінансову підтримку муніципального телеканалу Z (колишній МТМ) понад 11 мільйонів гривень і комунальної газети «Запорозька Січ» мільйон гривень.

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

Запорізький муніципальний телеканал Z (колишній МТМ) в 2017 році може отримати 11 264 270 гривень фінансової підтримки з місцевого бюджету. Відповідна сума закладена в проекті рішення №43 «Про бюджет міста на 2017 рік», оприлюдненому на сайті Запорізької міської ради.

Згідно з проектом рішення, 7 826,760 грн мають виділити з загального фонду бюджету, ще 3 437,510 грн – зі спеціального фонду. За інформацією ІМІ, гроші планується виділити для КП «Телеканал МТМ», яке нещодавно змінило назву на Z та очікує зміни директора. В 2016 році на підтримку телеканалу Z, яким на 100% володіє КП «Муніципальна телевізійна мережа», депутати виділили майже 6,2 мільйона гривень.

Комунальна газета «Запорозька Січ», яка планує роздержавлюватися в другу хвилю, отримає мільйон гривень підтримки з міського бюджет. В проекті міського бюджету планувалося виділити газеті 900 тисяч гривень, але на засіданні депутатської комісії міської ради з питань освіти, науки, культури та молоді 8 грудня цю суму переглянули у бік збільшення. Підстава – збільшення вартості друку в типографії та зміна формату газети.

Головний редактор газети Володимир Рибальченко повідомив депутатам, що з січня 2017 року газета виходитиме двічі на тиждень замість трьох. За його словами, щотижневий підсумковий випуск збільшиться з 24 до 32 сторінок, в газеті також з’явиться вісім кольорових шпальт.

Голосування за проект про бюджет міста відбудеться  21 грудня 2016 року.

Нагадаємо, виконуюча обов’язки голови Департаменту охорони здоров’я Запорізької міської ради Вікторія Ушакова відмовилась відповідати на запитання журналіста видання Region News, мотивуючи це забороною з боку мера Запоріжжя Володимира Буряка. Тепер журналістам необхідно спілкуватись з чиновниками виключно через прес-службу міського голови.

На фото - Запорізька міськрада

Фото: 1news.zp.ua

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY