detector.media
06.12.2016 16:34
Медіагрупи назвали провайдерам ціни на свої канали - MediaSat
Медіагрупи назвали провайдерам ціни на свої канали - MediaSat
1 січня в Україні набуває чинності законопроект №3504 «Про внесення змін до Закону України« Про телебачення і радіомовлення » (щодо уточнення умов розповсюдження програм телерадіоорганізацій в складі універсальної програмної послуги)» прийнятий Верховною Радою 6 жовтня і підписаний Президентом 3 листопада. Медіагрупи озвучили вартість свого контенту для мереж платного ТБ

Про це повідомляє MediaSat.

На сайті зазначено, що канали продаються тільки пакетами. Зокрема, MediaSat надає такі цифри:

Пакет каналів 1 + 1 media (6 каналів: «1 + 1», «2 + 2», «ТЕТ», «Плюсплюс», «Уніан ТБ» і «Бігуді») - 0,75 грн за 1 абонента в місяць.

Пакет каналів StarLightMedia (6 каналів: «СТБ», «ICTV», «Новий канал», «QTV», «М1» та «М2») - 0,75 грн за 1 абонента в місяць. Пропозиція дійсна до 1 січня, з 1 січня вартість дистрибуції складе 1,5 грн за абонента.

Пакет каналів «Медіа Група Україна» (3 канали: «Україна», «НЛО TV» і «Індиго TV») - 0,45грн за 1 абонента в місяць.

Пакет каналів Inter Media Group (9 каналів: «Інтер», «НТН», «Мега», «Enter-фільм», «Піксель», «K1», «K2», «Zoom» і «EuroNews») - 3 грн за 1 абонента в місяць.

«5 канал» - 0,1 грн за одного абонента на місяць.

Також зазначено, що медіагрупи будуть погоджувати вартість з кожним провайдером в залежності від його абонентської бази. За словами представників медіагруп, «ціни з 01 січня 2017 року можуть збільшитися в кілька разів».

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон про зміну складу УПП(законопроект № 3504) 6 жовтня. 19 жовтня його підписав голова Верховної Ради Андрій Парубій і передав на підпис Президенту України.

Професійні індустріальні об'єднання провайдерів телебачення та телекомунікаційних послуг просили Президента України ветувати цей закон. Натомість Індустріальний телевізійний комітет і телевізійна галузь звернyлися до Петра Порошенка з проханням підписати цей закон.

Ще в серпні телегрупи презентували своє бачення майбутніх договірних відносин з операторами: вони вважають, що провайдери мають платити щонайменше 2,5 гривні з абонента за 20 каналів чотирьох медіагруп.

28 жовтня директор групи компаній «Тріолан» Вадим Сидоренко оголосив консолідовану позицію провайдерів щодо нових договірних відносин з телеканалами. На думку провайдерів, телеканали, які хочуть максимального покриття в кабельних мережах, повинні платити провайдерами за поширення сигналу. Ті ж телеканали, які захотіли стати платними, потраплятимуть в окремі пакети провайдерів із суттєво меншим охопленням аудиторії, а телеканали і провайдери спільними зусиллями мотивуватимуть глядачів передплачувати ці пакети.

3 листопада Президент України Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо уточнення умов розповсюдження програм телерадіоорганізацій у складі універсальної програмної послуги».

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY