detector.media
05.12.2016 23:09
«Громадське ТБ Донбасу» і Донецька філія НТКУ заявляють про перешкоджання СБУ під час візиту Порошенка на Донеччину
«Громадське ТБ Донбасу» і Донецька філія НТКУ заявляють про перешкоджання СБУ під час візиту Порошенка на Донеччину
5 грудня Громадська організація «Громадське телебачення Донбасу» і філія Національної телекомпанії України (НТКУ) «Донецька регіональна дирекція» (канал «ДоТеБе») зробили заяви щодо щодо перешкоджання роботі журналістів цих ЗМІ під час відкриття телевежі на горі Карачун (Донецька область), на якому був присутній Президент України Петро Порошенко.

Про це йдеться на сайті «Громадського телебачення Донбасу» і Донецької філії НТКУ.

«5 грудня 2016 року член громадської організації "Громадське телебачення Донбасу" Дмитро Журавльов прибув на місце зйомки інтерв'ю Президента України Петра Порошенка на горі Карачун, де проходили заходи, присвячені відкриттю нової телевізійної вишки. Журавльов мав акредитацію, отриману відповідно до вимог Адміністрації Президента через прес-службу Донецької обласної державної адміністрації. Також Журавльов мав дозвіл на відео-зйомку і необхідні підтвердження.

Однак, перед початком заходу до нього і ще кільком журналістам інших ЗМІ підійшли представники правоохоронних органів і зажадали повернутися в автобус», - повідомляє «Громадське телебачення Донбасу».

Як заявляє редакція, Дмитра Журавльова та інших журналістів співробітники Служби безпеки України та Управління державної охорони не випускали з автобуса впродовж 4 годин - до закінчення заходу. Вони звинувачували журналістів, що вони нібито вказані «в базах злочинців», і  «попередили», що «можуть прострілити ноги».

«Члени громадської організації "Громадське телебачення Донбасу", основна мета якої - сприяти розвитку демократичних цінностей і ідей миру і гуманізму через поширення достовірної інформації на території Донбасу та України, висловлюють серйозну стурбованість подією», - йдеться у заяві.

Редакція каналу «До ТеБе» у свою чергу повідомляє, що з метою висвітлення відкриття телевізійної вежі на горі Карачун за участю Президента України Петра Порошенка 5 грудня  телеканалом «До ТеБе» у встановленому порядку через прес-службу Донецької облдержадміністрації було акредитовано знімальну групу у складі журналіста та оператора.

Прес-службою Донецької облдержадміністрації був забезпечений централізований трансфер представників медіа до місця проведення заходу.

«Після прибуття на гору Карачун співробітники Служби безпеки України та Управління державної охорони без офіційного пояснення не допустили акредитованого журналіста телеканалу "До ТеБе" Павла Палагуту та ще декількох представників інших ЗМІ до висвітлення заходу, таким чином перешкодивши виконанню ними своїх професійних обов᾽язків, що гарантовано законом.

Філія Національної телекомпанії України "Донецька регіональна дирекція" висловлює занепокоєність у зв᾽язку з цим фактом та вважає неприпустимим вибірковість у допущенні журналістів на відкриті офіційні заходи за участі Гаранта Конституції України», - заявляє редакція.

«Детектор медіа» очікує коментарі від прес-служб Служби безпеки України та Управління державної охорони щодо інциденту з перешкоджання роботі журналістів.

Нагадаємо, сьогодні, 5 грудня, у Слов’янську (Донецька область) за участі Петра Порошенка було відкрито телевежу на горі Карачун, яку було зруйновано бойовиками у 2014 році. Телевежа передаватиме сигнал українських мовників. Загалом передавачі вежі транслюватимуть 15 загальноукраїнських TV-каналів і 7 радіостанцій. Радіус її покриття – 62 км

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY