detector.media
05.12.2016 18:24
Ляшко з Мосійчуком хочуть ліквідувати міністерство Стеця
Ляшко з Мосійчуком хочуть ліквідувати міністерство Стеця
Народні депутати з фракції «Радикальної партії» Олег Ляшко та Ігор Мосійчук пропонують ліквідувати Міністерство інформаційної політики.

30 листопада Олег Ляшко та Ігор Мосійчук зареєстрували проект постанови № 5472 «Про рекомендацію Кабінету Міністрів України ліквідувати Міністерство інформаційної політики України».

На їхню думку, парламент має рекомендувати уряду ліквідувати Мінінформполітики, «з огляду на неналежне та неефективне виконання» міністерством покладених на нього завдань. Зокрема, щодо:

«Останнім фактом неналежного виконання покладених на Міністерство інформаційної політики України завдань у сфері забезпечення інформаційного суверенітету держави стала повна бездіяльність міністерства щодо порушення вимог законодавства та загрози національній безпеці України в процесі трансляції прес-конференції В.Ф. Януковича, яка відбулася 25 листопада 2016 року у м. Ростові-на-Дону (Росія), коли міністерство не вжило жодних заходів реагування, зокрема щодо запобігання поширенню антиукраїнської пропагандистської інформації з території держави-агресора», – вважають представники «Радикальної партії».

Це вже не перша ініціатива представників «Радикальної партії» щодо кадрових змін у державній інформаційній сфері. 28 листопада Олег Ляшко та Іван Вовк зареєстрували два проекти постанов, якими пропонують Верховній Раді невідкладно заслухати звіт Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та відправити членів регуляторного органу у відставку.

Нагадаємо, 2 грудня 2014 року постановою Верховної Ради «Про формування складу Кабінету Міністрів України» було призначено на посаду міністра інформаційної політики Юрія Стеця, хоча саме Міністерство інформаційної політики ще не було створено.

14 січня 2015 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову № 2 «Питання діяльності Міністерства інформаційної політики України», відповідно до якої було створено Міністерство інформаційної політики України та затверджено положення про міністерство.

Через рік, у грудні 2015 року, міністр інформаційної політики Юрій Стець подав у відставку. Він заявив, що виконав свою місію та свою обіцянку через рік піти з посади. Через два місяці, у лютому 2016 року, він відкликав свою заяву про відставку.

Тим часом уже другий рік Незалежна асоціація телерадіомовників оскаржує створення Міністерства інформаційної політики в суді.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY