detector.media
05.12.2016 14:00
Найбільший рівень «джинси» серед регіональних друкованих ЗМІ - у Миколаєві - ІМІ
Найбільший рівень «джинси» серед регіональних друкованих ЗМІ - у Миколаєві - ІМІ
Рівень «джинси» в регіональних друкованих медіа у листопаді склав 8%, в інтернет-медіа – 3%

Такими є результати моніторингу матеріалів з ознаками замовлення, що провів Інститут масової інформації (ІМІ) у 10 регіонах України: Запоріжжя, Ужгород, Одеса, Дніпро, Херсон, Луцьк, Полтава, Харків, Миколаїв та Львів, повідомляє прес-служба ІМІ.

Як зазначено в дослідженні ІМІ, співвідношення політичної та комерційної «джинси» в регіонах є досить рівномірним з незначною перевагою на користь комерційної джинси.

«Так, і в друкованих, і в онлайн-ЗМІ співвідношення політичної та комерційної "джинси" склало 45% політичної до 55% комерційної»,– повідомляє ІМІ.

Найбільше таких матеріалів в друкованих ЗМІ ІМІ зафіксував в Миколаєві – 24% матеріалів від загальної кількості, та Дніпрі – 13% всіх матеріалів.

«Практично відсутні такі матеріали в друкованих ЗМІ Ужгорода, у газетах Луцьку рівень замовних матеріалів є теж досить низьким — всього лише 2% від загальної кількості матеріалів», – зазначено експертами.

Лідерами з розміщення замовних матеріалів, згідно дослідження, в онлайн-медіа стали Дніпро – 7% матеріалів містили ознаки замовлення, та Запоріжжя – 10% всіх матеріалів. Найменше джинси в порівнянні з загальною кількістю матеріалів зафіксовано в онлайн-ЗМІ Ужгорода, Луцька та Львова – всього лише близько 1%.

«Головними замовниками політичної джинси в регіонах є місцеві політики. Із загальнонаціональних політичних сил виявлені замовні матеріали на користь “Опозиційного блоку” (в миколаївських, харківських та херсонських ЗМІ), “УКРОПу” в львівських та луцьких ЗМІ, “Відродження” в харківських ЗМІ та “Наш Край” в миколаївських», – повідомляє ІМІ.

Нагадаємо, Інститут масової інформації за результатами свого моніторингу зафіксував у червні зростання матеріалів з ознаками замовлення. 

Інфографіка: ІМІ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY