detector.media
01.12.2016 11:07
Канал Шустера шукатиме можливості відновити свою діяльність – прес-служба 3s.tv
Канал Шустера шукатиме можливості відновити свою діяльність – прес-служба 3s.tv
Телеканал журналіста Савіка Шустера 3s.tv шукатиме можливості відновити свою роботу

Про це «Детектору медіа» сказала керівниця служби соціальних комунікацій ТОВ «ТРК ВИС» Олена Тофанчук.

Вона підтвердила інформацію про те, що з 1 січня канал 3s.tv припиняє свою роботу.

«Причина – фінансування», – сказала вона та додала, що всі гроші йдуть на вирішення проблем із податковою.

Пані Тофанчук «Детектору медіа» також повідомила, що канал шукатиме можливість продовжити свою діяльність.

«Так, звичайно, ми шукатимемо таку можливість. Більше нічого сказати не можу», - зазначила вона.

«З представників бізнесу, до яких ми зверталися, підтримка надійшла тільки від однієї людини. Якщо протягом найближчих тижнів хтось з них все ж відгукнеться – можливо у нас вийде уникнути такого фіналу. Для цього є все – і студія, і техніка, і найголовніше – люди: ті журналісти, редактори, оператори, режисери, продюсери та інші, які за станом на сьогодні вже написали заяви на звільненн», – написано на офіційній сторінці каналу у Facebook.

Керуючий партнер, гендиректор каналу Савіка Шустера 3S.tv Павло Єлізаров відмовився надати «Детектору медіа» коментар та повідомив, що всі подробиці будуть озвучені в наступному ефірі, 2 грудня.

Нагадаємо, у квітні Державна фіскальна служба України  роз’яснила суть своїх претензій до Савіка Шустера та заявила, що планує провести податкову перевірку телеведучого.

ДФС звинувачує пана Шустера в не поданні декларації про отриманий у 2008 році кредит у розмірі 1,34 млн євро, в ухиленні від сплати податку з доходів фізичних осіб на суму понад 2,1 млн грн.

Посадовців ТОВ «Савік Шустер студія», генеральним директором якої є Савік Шустер, ДФС звинувачує в заниженні податку на додану вартість на загальну суму 1,99 млн грн за рахунок заниження вартості телепрограми «Шустер live» у 2012-2014 роках.

Андрій Сенченко, член політради ВО «Батьківщина» і колишній заступник глави Адміністрації Президента України (2014 року), заявив, що Президент України Петро Порошенко та його оточення дали команду податковій міліції пред'явити підозру телеведучому Савіку Шустеру, аби припинити вихід його програми «Шустер live».

Раніше в прямому ефірі «Шустер live» Олесь Доній, ведучий проекту 3S.tv, президент Центру досліджень політичних цінностей, говорив, що за його інформацією, податкова отримала наказ від Апарату Президента за літо «дотиснути» Савіка Шустера.

Після цього Савік Шустер в ефірі звернувся до Президента Петра Порошенка і Генпрокурора Юрія Луценка щодо тиску на студію: «Коли ви були в опалі і коли на мене чинився величезний тиск, щоб ви тут не з'являлися. І коли навіть ви, Юрію Віталійовичу, сиділи, і я не мав права про вас говорити, але завжди говорив, я не боявся. Подумайте, ця студія вам ще теж може знадобитися».

У липні Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) закликала владу в Україні припинити переслідування незалежного телеканалу та відомих журналістів. Зокрема, ідеться про ток-шоу Савіка Шустера «Шустер live». Відповідну заяву оприлюднено на сайті організації.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY