detector.media
30.11.2016 19:01
СБУ відмовила журналістці з Миколаєва в інформації – офіс Обмудсмена відкрив провадження
СБУ відмовила журналістці з Миколаєва в інформації – офіс Обмудсмена відкрив провадження
Управління Служби безпеки України в Миколаївській області відмовило журналістці Миколаївського центру журналістських розслідувань Тетяні Медведєвій в отриманні копій декларації про доходи начальника управління та його заступників, назвавши цю інформацію державною таємницею.

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

Журналістка у своєму запиті просила надати копії декларації начальника УСБУ у Миколаївській області та його заступників про майно, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2014-2015 роки.

«У своїй відповіді СБУ посилається на п. 4 ч. 1 ст. 8 Закону України “Про державну таємницю”, що, вочевидь, необґрунтовано, оскільки я питала інформацію не щодо особового складу оперативників, а про доходи начальника і його заступників, імена яких ні для кого не є секретом», - зазначила Тетяна Медведєва.

Вона зауважила, що керівництво СБУ не вважає, що їхні декларації є закритою інформацією і публікує їх на офіційному сайті.  «Так чому ж мені, як журналісту, відмовили в отриманні аналогічної інформації?», - обурюється Тетяна Медведєва.

Тим часом за заявою журналістки офіс Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини відкрив провадження щодо відмови миколаївського управління СБУ в наданні публічної інформації.

Нагадаємо, 14 листопада редактор сайту «Доступ до правди» Леся Ганжа подала позов до Київського окружного адміністративного суду з вимогою визнати протиправними дії Служби безпеки України (СБУ) та зобов’язати її надати інформацію на запит про пенсіонерів-переселенців.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY