detector.media
20.11.2016 12:20
Екс-офіцер ФСБ Росії Ілля Богданов збирається розповісти у книзі про таємну війну спецслужб Росії в Україні
Екс-офіцер ФСБ Росії Ілля Богданов збирається розповісти у книзі про таємну війну спецслужб Росії в Україні
Блогер, колишній офіцер ФСБ Росії Ілля Богданов, який був викрадений за замовленням російських спецслужб і звільнений у ході спецоперації Службою безпеки України, пов’язує замах на нього із підготовкою книги про спецслужби Росії.

Про це  він повідомив в інтерв'ю виданню Depo.

«За півтора місяці до замаху я анонсував книгу, я пишу книгу про спецслужби Росії, і з цим я пов'язую своє замах. Про ФСБ не писав ніхто. Крім Литвиненко, якого вбили навіть в Лондоні. Я анонсував, зняв відео, написав, що розкрию всі методи російських спецслужб, форми прихованої війни», - заявив Ілля Богданов.

Він також повідомив, що знає багато таємниць про спецоперації ФСБ, і тому пов’язує підготовку книги про російські спецслужби із своїм викраденням.

«Це можливо. Я був оперуповноважений прикордонних служб, які в Росії підпорядковані ФСБ. У мене за плечима інститут. Я був старшим лейтенантом, займався оперативною роботою. За свою службу мені доводилося відправляти свого агента в Грузію до Саакашвілі, це мало кому доводилося. Я був особисто знайомий з першим заступником директора ФСБ, генералом Кулішовим, я йому особисто доповідав, тобто, був в його прямому підпорядкуванні. Проводив перше по республіці Дагестан маршрутування джерела за кордон. Далекий родич мого агента був особистим пілотом Саакашвілі. Тобто я знаю про такі тонкощі, про таку таємницю, що мало не здасться», - сказав екс-співроібтник ФСБ.

Він також повідомив, що збирається розповісти про таємну війну ФСБ в Україні. «І збираюся найближчим часом цю книгу закінчити, описати все, що там в спецслужбах РФ відбувається, і яку таємну війну вони ведуть тут. Я думаю, це дуже стане в нагоді майбутнім службовцям українських спецслужб», - сказав Ілля Богданов.

Водночас він зазначив, що не можу розповісти всі подробиці свого звільнення співробітниками СБУ, і заявив, що оприлюднене у ЗМІ є зйомкою слідчого експерименту.

«Це відео знято не в момент захоплення злочинного угруповання. Це знімалося, коли проводився слідчий експеримент. Але є записи телефонних переговорів, які не були оприлюднені, тобто тих, коли я був на волосок від смерті, і не було ніякої надії на кого-небудь. Одне можу сказати про ці переговори, вони там в ГРУ абсолютно кінчені виродки», - сказав він.

Він також підкреслив, що для нього це був переломний момент. «З моїми знаннями, умінням, я повинен якось реально протистояти цим нелюдам. І знайду, як правильно вчинити, куди докласти свій досвід. Тепер я буду працювати на безпеку України. В СБУ», - підсумував Ілля Богданов.

Раніше Ілля Богданов повідомив, що отримав пропозицію працювати в прес-центрі СБУ.

Нагадаємо, 18 листопада на спільному брифінгу з генпрокурором Юрієм Луценком голова СБУ Василь Грицак повідомив, що Служба безпеки України, Генеральна прокуратура та Національна поліція викрили злочин російських спецслужб – викрадення блогера, колишнього співробітника ФСБ Іллі Богданова.

За його словами, СБУ отримала інформацію, що на Харківщині планується переправити через українсько-російський кордон викраденого раніше блогера. На кордоні з Росією оперативники спецслужби спільно з бійцями «Альфи» затримали двох зловмисників – громадян України – під час спроби переправлення Іллі Богданова до РФ.

За повідомленням СБУ, замовники викрадення – Головне управління Генштабу ЗС РФ та ФСБ Росії, а організатор – завербований два роки тому підприємець, колишній депутат Харківської обласної ради.

Він також додав, що у розпорядженні правоохоронців є платіжні доручення, що підтверджують переказ грошей з території Росії – оплата організатору за викрадення людини.

На фото – Ілля Богданов

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Відео: СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY