detector.media
18.11.2016 13:44
У київському цифровому ефірі з’являться сім нових телеканалів – Нацрада змінила наповнення мультиплексу «Ери продакшн»
У київському цифровому ефірі з’являться сім нових телеканалів – Нацрада змінила наповнення мультиплексу «Ери продакшн»
18 листопада Національна рада з питань телебачення і радіомовлення переоформила ліцензію ТОВ «Ера продакшн» на цифрове ефірне мовлення з використанням 41 ТВК у Києві.

«Ера продакшн» має ліцензію на мовлення, але фактично є провайдером локального київського мультиплексу на 41 ТВК. 18 листопада Нацрада змінила наповнення цього мультиплексу, задовольнивши відповідну заяву самого ліцензіата.

Раніше «Ера продакшн» за ліцензією мала транслювати на 41 ТВК у цифровому ефірі чотири телеканали: «Ера»/«UA:Перший» (аналог мовлення в мережі УТ-1), К1, «Київ» і «Рада».

Нині ємність мультиплексу розширено до восьми телеканалів. Зі старого складу каналів залишилися тільки «Ера»/«UA:Перший» (на одному каналі), а сім інших – новачки цифрового ефіру. До мультиплексу «Ери продакшн» потрапили: «Правда тут», Boutique TV, М2, «Плюсплюс», «24», RTI і «100+».

Нагадаємо, раніше Нацрада оголошувала попередження «Ері продакшн» за самовільну зміну наповнення мультиплексу: «Ера продакшн» замість телеканалів «UA:Перший»/«Ера», К1, «Київ» і «Рада» ретранслювала канали «Ера», «Правда тут», «Сонце», UBR і News Network, аргументуючи це тим, що вони, на відміну від передбачених ліцензією каналів, оплачують послуги «Ери продакшн».

23 червня Нацрада продовжила ліцензію «Ері продакшн» і ще одній компанії зі схожою ліцензією на локальний київський мультиплекс – ТРК «Експрес-інформ». Водночас регулятор відмовив у продовженні подібної ліцензії ТОВ «Гамма-консалтинг».

Обом компаніям – «Ері продакшн» і ТРК «Експрес-інформ» – Нацрада виписала особливі ліцензійні умови:

- привести ліцензії у відповідність до вимог чинного законодавства шляхом переоформлення (очевидно, йдеться про переоформлення ліцензій мовників на ліцензій провайдерів чи в інший спосіб, який може бути передбачений новим законом «Про аудіовізуальні послуги» для ліцензування цифрового наземного телебачення) і до 31 грудня 2016 року перейти на стандарт мовлення DVB-T2;

- частоти, на яких працюють компанії, можуть бути змінені за результатами перепланування частот плану «Женева-2006»;

- наповнення локальних мультиплексів ліцензіатів (кількість і перелік програм) будуть визначені Нацрадою на конкурсній основі або шляхом переоформлення ліцензій місцевих аналогових ефірних мовників з аналогового на цифровий стандарт не пізніше завершення переходу від аналогового до цифрового мовлення.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY