detector.media
16.11.2016 15:55
Документальна стрічка «Жива ватра» зібрала в прокаті понад 3,5 тисячі глядачів (ОНОВЛЕНО)
Документальна стрічка «Жива ватра» зібрала в прокаті понад 3,5 тисячі глядачів (ОНОВЛЕНО)
Українська документальна стрічка «Жива ватра» зібрала в українському прокаті 3669 глядачів. Такі дані надала компанія «Мегакіно», що займалася дистрибуцією фільму.

Прокат фільму стартував 29 вересня і тривав до 16 листопада. У київському кінотеатрі «Ліра» прокат «Живої ватри» продовжено до кінця 2016 року, розповіла «Детектору медіа» продюсер фільму Ольга Безхмельніцина.

Покази стрічки до кінця року триватимуть по всій Україні у програмі «Мандрівного Docudays UA», додає співробітниця PR-департаменту кінофествиалю Docudays UA Тетяна Мала, та охоплять «понад 250 міст і містечок аж до карпатських полонин».

Найбільше глядачів ─ 1907 ─ фільм зібрав у київському «Жовтні». Тут стрічка йшла в довгому прокаті до трьох сеансів на день. Для багатьох глядачів, за відгуками у соцмережах, фільм став нагодою відкрити невідому Україну та нові грані документального кіно. «Я знайшла живильну щирість у картині Остапа Костюка "Жива ватра"», ─ зазначила у своєму дописі глядачка Анжеліка Зозуля.

Щодо інших кінотеатрів, то, як розповів у коментарі ДМ директор компанії «Мегакіно» Ігор Максимчук, більшість із них зупинилися на одному сеансі фільму на день.

Результатом кінопрокату Ольга Безхмельніцина задоволена. Разом і з тим, відзначає вона, недовіру до документального кіно з боку представників кінотеатрів ще доведеться долати. Пан Максимчук підкреслює, що метою дистрибуції від початку був не комерційний зиск: «У прокат «Живу ватру» ми взяли насамперед тому, що це українська стрічка. На початку був просто інтерес і мета представити стрічку якомога ширшому колу глядачів». Також він додає: «Найбільшою перепоною були сумніви з боку представників кінотеатрів щодо доцільності прокату саме документального українського кіно».

Ця робота стала дистрибуторським дебютом «Мегакіно». Надалі, каже Ігор Максимчук, компанія продовжить розвивати цей напрямок: «Хотілося б надалі пропонувати українському глядачу українські фільми. Наразі ведемо переговори і щодо документального, і щодо ігрового кіно, рамок не встановлюємо».

Нагадаємо, фільм Остапа Костюка «Жива ватра» ─ мистецьке спостереження за підсумками понад трьох років поїздок до вівчарів з українських Карпат. Роботу над ним було завершено у 2014-му. Компанія-виробник — Національна кінематека України. Бюджет стрічки — 1,2 млн. гривень. Знімався фільм після перемоги на пітчингах Держкіно за повного державного фінансування. А 52-хвилинну телеверсію стрічки створено на кошти, зібрані шляхом краудфандінгу. Телепрем’єра стрічки має відбутися 19 листопада в ефірі «UA: Першого».

Олена Коркодим

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY