detector.media
15.11.2016 12:00
Редактор «Доступу до правди» Леся Ганжа подала позов до СБУ за приховування інформації
Редактор «Доступу до правди» Леся Ганжа подала позов до СБУ за приховування інформації
14 листопада редактор сайту «Доступ до правди» Леся Ганжа подала позов до Київського окружного адміністративного суду з вимогою визнати протиправними дії Служби безпеки України (СБУ) та зобов’язати її надати інформацію на запит про пенсіонерів-переселенців

Про це повідомляє сайт «Доступ до правди».

Як зазначено, редактор просила надати інформацію про результати перевірок внутрішньо переміщених осіб (ВПО), що отримують пенсії та інші соціальні виплати – скількох осіб рекомендовано позбавити пенсій та соціальних виплат у результаті перевірок СБУ.

Однак, як повідомляє «Доступ до правди», у відповіді на запит СБУ зазначила, що ця інформація є «відомостями досудового розслідування» і відмовила в її наданні, пославшись на статтю 222 Кримінально процесуального кодексу України, згідно з якою відомості досудового розслідування можна розголошувати лише з дозволу слідчого або прокурора і в тому обсязі, в якому вони визнають можливим.

«Мене як запитувача не цікавили «відомості досудового розслідування», а лише інформація про поточну діяльність суб’єкта владних повноважень стосовно конкретної теми. Запит не стосувався кількості досудових розслідувань, порушених після перевірок відповідача, обставин щодо провадження по ним, номерів справ, дійових процесуальних осіб в них тощо. Він стосувався надання знеособленої, неперсоналізованої інформації у прив’язці до міст України», - ідеться у позові редактора.

 Юридичну підтримку позову здійснює юрист Інституту розвитку регіональної преси (ІМІ) Олександр Бурмагін.

На фото: Леся Ганжа

Фото: Школа журналістики УКУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY