detector.media
14.11.2016 10:57
У Харкові журналіста «СтопКору» Сергія Медяника закували в кайданки та побили, а його колегу намагались зґвалтувати
У Харкові журналіста «СтопКору» Сергія Медяника закували в кайданки та побили, а його колегу намагались зґвалтувати
12 листопада журналісти ГО «Стоп корупції» та ГО «Актуальна правда» постраждали у харківському ТРЦ «Французький бульвар» від дій співробітників центру та місцевої поліції

Про це «Детектору медіа» розказав журналіст «СтопКору» Сергій Медяник.

За його словами, журналісти вели зйомку в торгівельно-розважальному комплексі «Французький бульвар», де впала стеля.

Чотири охоронця ТРЦ та троє поліцейських, за словами Медяника, погрожуючи автоматами, «затягли» двох журналістів «СтопКору» та кореспондентку «Актуальної правди» у підвал центру, де одягли на них кайданки, били, душили, викрали гроші та розбили смартфони.

«Таким чином вони намагаються перешкоджати журналістському розслідуванню про ухилення від сплати податків співробітниками ТРЦ "Французький бульвар"», - йдеться у повідомленні «Актуальної правди».

Журналістку Софію Курах, як зазначив Медяник,  намагались зґвалтувати.

«Вона з "Актуальної правди". Приїхав начальник охорони, я до того як мене закували в кайданки, встиг викликати патрульних. Коли вони приїхали, примчав начальник охорони і почав з нею спілкуватися. Софія Курах звуть журналістку. Він на неї тиснув. Вона перед цим втрачала свідомість, швидка ще не приїхала. Я не чув що він їй говорив, але було видно по його міміці що він намагався її вмовити, щоб вона нічого не говорила що сталося. Я попросив аби патрульні дали їй можливість сходити в туалет. Тоді цей начальник охорони її повів туди, він зайшов з нею в жіночий туалет і штовхнув в кабінку, вона закричала і лише завдяки що в туалеті виявилася свідок, він пішов і більше не з'являвся», -розказав Медяник.

За його словами, він також постраждав, але побої не знімав.

«Я постраждав, побої не знімав, тому що я написав заяву і слідчий повинен дати напрям, але так як поліція Московського відділу Харкова сидять на зарплаті ТРЦ, то вони саботують розслідування», - зазначив журналіст .

Активісти ГО «Актуальна правда» та ГО «Стоп корупції» про інцидент повідомили меру Харкова Геннадію Кернесу. Вони організовують безстроковий мирний пікет біля будівлі ТРЦ «Французьский бульвар», Головного управління поліції в Харківській області та Московського відділку поліції ГУ поліції в Харківській області.

«Детектор медіа» чекає на коментар від Головного управління Харківської поліції.

Нагадаємо, 5 листопада, поблизу озера Тягле у Києві в районі Бортницької станції аерації один із невідомих, який причетний до нелегального видобутку піску, погрожував застосувати вогнепальну зброю проти знімальної групи інформаційного порталу «Стоп корупції».

Фото, відео: Facebook Сергія Медяника

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY