detector.media
08.11.2016 17:19
Пішов з життя російський опозиційний журналіст Володимир Шрейдлер
Пішов з життя російський опозиційний журналіст Володимир Шрейдлер
У Росії помер опозиційний журналіст, правозахисник, представник омбудсмена України в Росії Володимир Шрейдлер.

Про це повідомив російський журналіст Олександр Сотник.

«Помер Володимир Шрейдлер (Vladimir Shreydler). Серце...Співчуття близьким від усього колективу Sotnik-TV. Володя, ти був чесною людиною. Буде дуже тебе не вистачати. Дуже...Вічна пам'ять...», - написав він у Facebook.

За словами Олександра Сотника, причиною смерті російського опозиціонера став серцевий напад, але кримськотатарське видання QHA повідомляє, що «більшість тих, хто знали Володимира, стверджують, що журналіста довели до смерті, оскільки останнім часом йому почали надходити погрози».

Видання нагадує, що нещодавно за участю Володимира Шрейдлера розгорівся гучний сандал під час ефіру програми російського телеканалу НТВ «Місце зустрічі». Журналіст заявив, що жоден українець ніколи не пробачить Росії окупації Криму і війни на Донбасі.

«Ніякої громадянської війни в Україні немає. Ніякої! Перекрийте кордон з Росією... Можете обурюватися, кричати, але жоден українець, який любить свою країну, ніколи не пробачить Росії ні Криму, ні Донбасу. Жоден!», - заявив опозиційний журналіст в ефірі.

Після цих слів Володимира Шрейдлера запідозрили в екстремізмі і зі скандалом вигнали зі студії.

Як пише «Укрінформ», Володимир Шрейдлер був серед тих, хто у вересні 2016 року виступив на захист Українського культурного центру в Москві. В березні 2016 року в Москві журналіст  був затриманий як громадський захисник учасників мітингу в підтримку Надії Савченко.

Нагадаємо,  російський ведучий Андрій Норкін під час обговорення авіакатастрофи MH17 на телепроекті «Місце зустрічі» на каналі НТВ виштовхав українського блогера зі студії і назвав бараном.

Пізніше українського політолога В'ячеслава Ковтуна побили у гримерці під час зйомок передачі для російського «Первого канала».

На фото - Володимир Шрейдлер

Фото: Facebook Олександра Сотника

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY