detector.media
04.11.2016 18:15
Поліція в Ужгороді вимагала від журналістів каналу «24» пояснень щодо розслідування статків прокурора
Поліція в Ужгороді вимагала від журналістів каналу «24» пояснень щодо розслідування статків прокурора
В Ужгороді (Закарпатська область) представники Ужгородського відділу поліції перешкоджали роботі знімальної групи спецпроекту «ЦРУ» телеканалу «24».

Про це йдеться у випуску програми «ЦРУ», опублікованому 20 жовтня на YouТube-каналі телеканалу «24».

Співробітники каналу проводили журналістське розслідування статків заступника прокурора Закарпатської області Івана Шимона, тож приїхали до прокуратури Закарпатської області, аби з ним поспілкуватися.

Як розповідає журналіст Максим Прокопенко у сюжеті, представники ужгородської поліції заблокували журналістське авто. Це була не нова патрульна поліція, а міліція. Старший групи, капітан міліції Іван Шимон (ім’я та прізвище якого співпадають з ім’ям та прізвищем заступника прокурора), який повідомив, що правоохоронці отримали дзвінок на «102», і попросив дати пояснення щодо роботи журналістів на місці.

Далі на місце події із питанням «А що знімаємо?» прибув начальник міліції Ужгорода Володимир Улинець. «То дайте пояснення, питань до вас ніяких нема», - заявив він.

Як стверджують журналісти, начальник міліції не зміг пояснити знімальній групі каналу, які саме пояснення від них вимагаються.

Володимир Улинець послався на те, що прибув як начальник міліції на виклик по дзвінку «102». Він заявив, що не знає, хто такі журналісти: «Давайте будем розбираться, у чому суть, що ви тут робите?».

Правоохоронці намагалися з’ясувати, щодо якого саме прокурора проводиться журналістське розслідування, і куди далі будуть направлятися журналісти. «Ви тепер до кого їдете?», - запитували міліціонери. Питання також стосувалися того, де перед цим перебували журналісти каналу в Ужгороді. «Це ваше право, можете тута всьо розказати, для чого ви приїхали і з якою метою», - заявив міліціонер. Журналісти послалися на таємницю розслідування.

Знімальна група телеканалу пов’язує інцидент із журналістським розслідуванням щодо заступника прокурора області.

«Вони мають захищати закон, але ж кумівство, зловживання службовим становищем та статки не за офіційними заробітками, на жаль, притаманні більшості законників», - йдеться у випуску програми «ЦРУ».

Як повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ), телеканал «24» покаи не планує подавати скарги на дії правоохоронців Ужгорода.

Журналіст проекту «ЦРУ» Максим Прокопенко зазначив: «Думаю, тут запрацювала схема чергового кумівства, так як у старі добрі часи. Якщо зампрокурора області може пригнати “відбирати пояснення” за зйомку (професійну діяльність) начальника нової поліції, то це тотально підриває усю реформу виконавчої влади, правоохоронців в якості нової поліції і вчергове доводить, що прокуратура залишилась без належної  чистки, а значить – корупція там досі всюди».

Керівниця відділу комунікації ГУ Нацполіції в Закарпатській області Анна Дан повідомила, що начальник поліції Ужгорода прибув на місце інциденту з метою уникнення в подальшому конфліктів.

«До поліції на телефон “102” надійшов дзвінок від працівника прокуратури Закарпатської області, який повідомив, що невідомі йому особи чоловічої статі, які представились журналістами телеканалу “24”, на автомобілі марки SsangYong білого кольору здійснюють несанкціоновану зйомку. Оскільки працівники поліції реагують на всі без виключення повідомлення громадян, то, звичайно ж, прибули і за цим викликом.

Враховуючи те, що всі події, пов’язані з представниками засобів масової інформації, перебувають на особистому контролі керівництва поліції, то з метою уникнення в подальшому конфліктів на місце події прибув начальник Ужгородського відділу поліції Володимир Улинець.

Провівши на місці перевірку, працівники поліції не виявили в діях журналістів телеканалу “24” жодних ознак адміністративного чи кримінального правопорушення, тому дана перевірка була припинена. До працівників телеканалу у правоохоронців питань немає», - сказала вона.

Нагадаємо, після ефіру програми «ЦРУ» голова ГО «Всеукраїнська народна рада протидії корупції та експертизи влади» Анатолій Буднік надіслав журналістці 24-го каналу, авторці програми Катерині Мітєвій смс-повідомлення, що містить нецензурні висловлювання та погрози.

У жовтні телеканал «24» відкрив вакансію журналіста у команду власного проекту розслідувань «ЦРУ».

Фото, відео: телеканал «24»

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY