detector.media
01.11.2016 16:10
Депутат Княжицкий рассказал, откуда у него с женой миллион долларов
Депутат Княжицкий рассказал, откуда у него с женой миллион долларов
Основатель канала «Эспрессо ТВ»  решил объяснить свою декларацию читателям фейсбука

В результате электронного декларирования, обязательного для депутатов и чиновников, стали известны доходы, накопления, движимое и недвижимое имущество всех депутатов Верховной Рады в том числе тех, кто является собственниками или основателями украинских каналов и продакшнов. Так, Николай Княжицкий в своей декларации, помимо прочего, указал 720 тысяч долларов и 3 миллиона 750 тысяч гривен наличностью, еще 300 тысяч долларов наличными задекларировала его супруга – речь идет о деньгах, не хранящихся в банке.

Кликните для увеличения 

Депутат и основатель канала «Эспрессо» счел необходимым пояснить происхождение своих доходов и накоплений:

«Думаю, що кожен з депутатів , відповідаючи на запит суспільства,повинен пояснити час і джерела отримання майна і коштів, зазначених у декларації. Почну з себе. Я почав займатися незалежним підприємництвом ще у СРСР. У 1991 році ми зробили спільно з японською компанією NHK фільм про Україну і перший референдум. Головним героєм був студент Олександр Доній:). Фільм мав широку аудиторію, наша продакшн-студія теж заробила непогано. Ми виробляли новини для української діаспори і продавали їх на американські та канадські канали. Тоді, у 1991 році, я купив першу двокімнатну квартиру у Києві. Згодом я продав її і придбав у 1994 році квартиру, яка записана у моїй декларації на Чоколівці. Згодом у 90-х ми купили сусідню квартиру. У 2006 році я приватизував підвал під цими помешканнями з якого досі виходить в ефір Канал Еспресо, заснований нашою родиною у перший день Майдану. Тоді ж , у 90-ті, я очолював канал СТБ, створений нами, і був його співзасновником. Я продав свою частку і добре заробив. Хоча бажання продавати не було. Виходу не було після закладення вибухівки у підвал під моєю квартирою, розстрілу нашого керівника служби безпеки і переховування у друзів( тоді це були Роман і Світлана Зваричі, які люб'язно надали притулок нашій родині у будинку, захищеному депутатським імунітетом). Ми домовились про купівлю 50 відсотків ICTV у американських власників, але теж змушені були після погроз відмовитися від частки. Але у той час мені вдалося заробити кошти за продаж часток. Частину з них наша родина інвестувала в Еспресо. У 2000 я придбав будинок площею 250 метрів, у якому живу і зараз. У 2004 ми купили хату і 10 соток землі у Верховинському районі франківщини біля музеїв Франка і Грушевського. Все життя до 2012 року, тобто до обрання у Раду і я і дружина були приватними підприємцями. У нас було піар - агенство, ми видавали газети у Львові та Києві, засновували телеканали. За час депутатських повноважень я не купував жодної нерухомості, годинників, дорогих діамантів. Врешті, останнє я і раніше не купував Я не засуджую тих, хто їх купував будучи бізнесменами, але не розумію, звідки стільки добра у "вічних" держслужбовців))). Усе викладене готовий довести документально, а також показами свідків. Про СТБ та ICTV може розказати Віктор Пінчук, про роботу піар-агенства Медіа-дім- Костянтин Григоришин, якого ми захищали у часи незаконного ув'язнення у 2002 році, про будинок, у якому живу- Наталя Лігачова, що публікувала його фото на Телекритиці))), а інше моє "майно" постійно використовує Еспресо. Закликаю інших декларантів теж пояснити походження власного майна і коштів. Дякую)))», - написал Княжицкий на своей странице в фейсбуке.

Интересно, что еще один канал, над созданием которого работал Княжицкий, - «ТВі» –  не упомянут в описании трудовой биографии депутата.

Фото: Алексей Темченко

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY