detector.media
25.10.2016 14:10
2 листопада – дискусія «Алкогольна реклама і спонсорство: якими є шляхи обходу обмежень і що з цим робити?»
Незалежна медійна рада запрошує всіх зацікавлених представників медійної спільноти на публічне обговорення проблематики регулювання реклами та спонсорства виробників алкогольних напоїв у аудіовізуальних медіа. Незважаючи на чинне законодавство, яке містить низку норм про обмеження такої реклами та спонсорства, такі норми переважно ігноруються.

Протягом заходу планується обговорити такі питання:

-Алкогольна реклама і спонсорство: поточне правове регулювання в Україні та світовий досвід

-Шляхи обходу законодавчих обмежень у цій сфері

-Роль органів державної влади у сфері контролю за дотриманням вимог щодо обмежень алкогольної реклами та спонсорства

За наслідками обговорення Незалежна медійна рада планує підготувати рекомендації щодо тлумачення та вдосконалення правового регулювання у цій важливій для суспільства сфері.

Час та місце проведення: 2 листопада, 10.30-12.30, готель «Хрещатик» (вул. Хрещатик, 14, зал «Володимирський, 3 поверх). Початок реєстрації та вітальна кава – о 10.00.

Реєстрація учасників є обов’язковою (mediacouncil.ukraine@gmail.com). Кількість місць – обмежена.

Незалежна медійна рада була заснована наприкінці 2015 року провідними медійними громадськими організаціями України (Детектор Медіа (раніше – ГО «Детектор медіа»), Інститут Масової Інформації, Інтерньюз-Україна, Фундація «Суспільність», Центр Демократії та Верховенства Права (раніше – Інститут Медіа Права)). Незалежна медійна рада функціонує як постійний громадський моніторинговий та консультативний орган, що розглядає спірні ситуації щодо недотримання медійного законодавства, міжнародних стандартів висвітлення інформації у медіа, а також порушень норм журналістської етики. Протягом 2016 року Незалежною медійною радою було затверджено висновки у 10 справах, які стосувалися гучних конфліктів у медійній сфері, а також видано рекомендації щодо повноважень Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у сфері регулювання аудіовізуального контенту.

Учасниками заходу будуть: голова Незалежної медійної ради Наталія Лигачова (Детектор Медіа), секретарі Незалежної медійної ради Ігор Розкладай (Інститут Медіа Права) та Роман Головенко (Інститут Масової Інформації), член Незалежної медійної ради, директор Центру демократії та верховенства права Тарас Шевченко та інші. До обговорення запрошені представники державних регуляторних органів у сфері реклами.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY