detector.media
17.10.2016 19:16
Суд анулював ліцензію телеканалу Peopleair.TV
Суд анулював ліцензію телеканалу Peopleair.TV
Київський апеляційний адміністративний суд анулював ліцензію на мовлення супутникового телеканалу Peopleair.TV (ТОВ «Віакор»), який припинив мовлення.

Відповідне рішення апеляційний суд ухвалив 29 вересня у справі за позовом Нацради, задовольнивши позов та апеляційну скаргу Нацраду. Втім, доки справа розглядалася в судах, строк дії оскаржуваної ліцензії завершився – це сталося 18 травня 2016 року, і компанія не подавала заяви про продовження.

Нацрада звернулася до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом про анулювання ліцензії ТОВ «Віакор» у зв’язку з відсутністю мовлення у вересні 2015 року. 15 липня 2016 року Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив у задоволенні позову, мотивуючи своє рішення тим, що Нацрада не дотрималася визначеної законом процедури звернення до суду про анулювання ліцензії.

Річ у тім, що Нацрада в цій справі не йшла традиційним шляхом: попередження – штраф – звернення до суду про анулювання ліцензії. Розгляд справи каналу Peopleair.TV відбувався таким чином:

Окружний адміністративний суд міста Києва вирішив, що Нацрада не дотрималася визначеної законом процедури застосування санкцій, і відмовив у задоволенні позову про анулювання ліцензії. Нацрада із цим рішенням не погодилася та оскаржила його в апеляції.

Київський апеляційний адміністративний суд не погодився з першою інстанцією. За висновком суду, в частині 5 статті 37 закону «Про телебачення і радіомовлення» встановлено перелік самостійних підстав, що надають Нацраді право звертатися до суду з позовом про анулювання ліцензії на мовлення. Серед таких підстав – невиконання ліцензіатом розпорядження Нацради про усунення порушень. А факт невиконання розпорядження, на думку апеляційного суду, було доведено в судовому процесі в першій інстанції.

Відтак, Київський апеляційний адміністративний суд задовольнив апеляційну скаргу Нацради, скасував постанову Окружного адміністративного суду від 15 липня 2016 року та прийняв нову постанову, якою задовольнив позов Нацради й анулював ліцензію на мовлення ТОВ «Віакор». Постанова вже набрала законної сили.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY