detector.media
17.10.2016 13:39
У суді Марганця розглядатиметься справа за фактом перешкоджання журналістам «СтопКору»
У суді Марганця розглядатиметься справа за фактом перешкоджання журналістам «СтопКору»
20 жовтня в Марганецькому суді (Дніпропетровська область) розглядатиметься справа журналістів «Стоп корупції», яким під час зйомок розбили камеру

Про це «Детектору медіа» розказала журналістка «СтопКору» Лілія Ткачук.

«Це по випадку в Марганці (Дніпропетровська область), коли ми робили розслідування по сміттю і брат одного з власників цієї фірми (Віталій Бондаренко – ред.) напав на камеру і наніс збитків на 20 тис грн. Прокуратура спрацювала, справа на контролі. Вже її передали до суду. 20 жовтня буде перше засідання по справі», - розказала вона.

Пані Ткачук зазначила, що їх інтереси поки що представляє прокуратура.

«Нас поки прокуратура представляє. Там сказали, що місяці 4 буде тягнутися процедура. Але прокуратура налаштована позитивно», – додала журналістка.

Розгляд справи відбудеться у Марганецькому  міському суді Дніпропетровської області 20 жовтня о 9:30.

Нагадаємо, під час зйомок сюжету у місті Марганці (Дніпропетровська область) на знімальну групу проекту «Стоп корупція» накинувся Віталій Бондаренко – брат місцевого депутата Олександра Бондаренка та розбив камеру. Тоді журналісти викликали на місце події правоохоронців та написали заяву про злочин. Пізніше за фактом перешкоджання професійній діяльності журналіста правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 КК.

Раніше журналістка проекту «Стоп корупція» Лілія Ткачук постраждала під час зйомок сюжету в Княжичах (Київська область) - вона вирішила поцікавитися, на яких підставах встановлено шлагбаум посеред вулиці. Як повідомляє інформаційний портал «Стоп корупції», на журналістку напав житель села Дмитро Іванов, який ображав і штовхав її. За фактом перешкоджання професійній діяльності журналіста правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 171 ККУ. Це питання неодноразово розглядали Комітет з питань свободи слова та Рада з питань захисту професійної діяльності журналістів та свободи слова.

Фото: сторінка «СтопКору» у Facebook

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY