detector.media
13.10.2016 13:24
Сестра Льовочкіна внесла поправку в резолюцію ПАРЄ про тиск на ЗМІ в Україні
Сестра Льовочкіна внесла поправку в резолюцію ПАРЄ про тиск на ЗМІ в Україні
Депутатка Верховної Ради від «Опозиційного блоку», перша заступниця голови української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Юлія Льовочкіна внесла поправку у резолюцію ПАРЄ, прийняту 12 жовтня, щодо «регулярного тиску на незалежні ЗМІ» в Україні.

Про це  повідомляє видання «Українські Новини».

«Глибоко стурбовані випадками регулярного тиску на політичну опозицію та незалежні ЗМІ, закликаємо українську владу дотримуватися міжнародних демократичних стандартів, в тому числі плюралізму засобів масової інформації та існування незалежної політичної опозиції», - цитує видання поправку Юлії Льовочкіної, яка була внесена в резолюцію ПАРЄ.

Як відомо, Сергій Льовочкін, брат Юлії Львочкіної, нардеп «Опозиційного блоку», екс-глава Адміністрації Віктора Януковича, є одним з власників телеканалу «Інтер».

Нагадаємо,  «Інтер» закликав міжнародні організації втрутитись в конфлікт навколо телеканалу та попросив у Президента України Петра Порошенка захисту.

16 вересня, під час 13-ї щорічної Ялтинської європейської стратегії, президент Петро Порошенко заявив, що не має наміру втручатися в ситуацію навколо телеканалу «Інтер»

4 вересня  на вулиці Щусєва, 26 у Києві, під будівлею компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка займається виробництвом «Подробностей» та «Подробностей недели» для «Інтера», підпалили шини. Згодом загорілося саме приміщення компанії. 

5 вересня акція протесту розпочалася під стінами головного офісу телеканалу «Інтер» на вулиці Дмитрівській в Києві. 6 вересня акція продовжилася. Мітингарі намагалися звести барикаду. «Інтер»обгородився колючим дротом.

6 вересня протестувальники, які з 5 вересня блокували роботу телецентра «Інтер Медіа Груп», заявили, що дійшли згоди з керівництвом телеканалу. Протягом п’яти найближчих днів телеканал має змінити свою редакційну політику та звільнити заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС) Ігоря Шувалова. Мітингарі зібрали намети. У той же день телеканал «Інтер» заявив, що ні про що не домовлявся з протестувальниками, які блокували роботу телецентру «Інтер медіа груп», і не вів з ними ніяких перемовин.

Більше про події біля офісу «НІС» можна прочитати тут.

Нагадаємо, у Парламентській асамблеї Ради Європи українська делегація звернула увагу депутатів на репресивні дії Росії, яка продовжує захоплювати нових заручників. «Росія і терористи утримують ув’язнених і захоплюють нових. 30 вересня український журналіст Роман Сущенко був заарештований у Москві за сфальсифікованими обвинуваченнями у шпигунстві», - нагадала депутатам ПАРЄ перша заступниця голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

На фото - ПАРЄ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY